Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan lehetek magántanuló?

Hogyan lehetek magántanuló?

Figyelt kérdés

Nem tudom nagyon hogy működik ez, pár éve amikor még különösebb bajaim nem voltak az iskolával feltettem a kérdést az apámnak hogy lehetek e magántanuló? Ez kb 5.be volt,azt mondta nem nyilván na mindegy ez mellékes.

Én úgy gondolom hogy sokkal jobban teljesítenék magántanulóként. Nagyon stresszes vagyok az iskola miatt és már mióta tart a suli alig alszok pár órát, bármilyen fáradt vagyok képtelen vagyok aludni. Az osztálytársaim nagyrészétől rosszul vagyok, a tanárok sem a legjobbak. Nem szeretek ott lenni egy kínszenvedés az egész aztán haza jövök órákig tanulok utánna próbálok aludni de képtelen vagyok és 5 kor vagy 6kor kell kelnem. Az eddigi napjaimat 3-4-5 óra alvással húztam végig. Egyáltalán nem normális ami van velem. Az osztályba nem merek megszólalni se mert hogy is mondjam néha kicsit éretlenül viselkednek a drága osztály társaim. Igazából így ennyi, ez elég ok lenne? Mert még csak most kezdődött el az egész és máris ki készülök. Nem bírom egyszerűen, nem tudom mi van velem. Az a baj hogy nem is tudom hogy fogalmazzam meg amit akarok írni. Mit tegyek hogy magán tanuló lehessek? Szerintetek avval jobban járnék?

Ma sem tudok aludni pedig már rég kéne

2022. szept. 12. 22:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Az, hogy utálod a sulit, egyáltalán nem ok a magántanulóságra. Élsportolóknak, súlyos betegeknek és terhes tiniknek szokták megadni. És nem ám puszira, hanem az oktatási hivatalhoz kell kérvényt benyújtani, nyilván ésszerű indokkal alátánasztva.

Az iskolaváltás lenne a jó megoldás neked. Vagy ha már nem vagy tanköteles (ez év augusztus 31-ig betöltötted a 16-ot) akkor nem kötelező iskolába járni, 16 év felett már felvesznek felnőttoktatásba,ahol nem kell minden nap bejárni. De azt azért érdemes tudni, hogy ott nyilván az oktatás színvonala sem olyan.

2022. szept. 13. 18:42
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

Annak idején súlyos alvászavarral, depresszióval küzdöttem. Később kiderült, hogy skizofrén vagyok.

Nekem nem engedték meg, hogy magántanuló legyek, de később egy lánynak munkára hivatkozva megadták. Jól meg is bukott, egyszerű kérdésekre se tudta a választ. Fájó emlék, meg persze érettségi előtt mindenki rám szállt, kapaszkodj meg a tanárokkal együtt! Én iskolát is próbáltam váltani a szín 5-ös jegyeimmel, de ott is csak átvertek, hogy mehetek aztán mégse. Még mindig nem dolgoztam fel a traumákat, meg be vagyok parázva mindennap, hogy mikor fogok már hallucinálni újra. Nem érdemes erőltetni a sulit annak, akinek baja van. Előbb kezelteti kell pszichológussal.

2022. szept. 19. 05:36
 13/15 anonim ***** válasza:
38%
Ja bocs, a kérdésre meg a válasz, hogy bárki lehet magántanuló.
2022. szept. 19. 05:38
 14/15 anonim ***** válasza:
15%
Meg az se kizárt, hogy a skizofréniát ezek a büdös prolik okozták. Egészséged érdekében is érdemes a magántanulósdi.
2022. szept. 19. 05:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Nyilván a leg pozitívabb választ tartja mindenki a leg nem hasznosabbnak. Nem vagyok depressziós egyáltalán nem tudom ezt miből veszi bárki
2022. szept. 21. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!