Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Magántanuló szeretnék lenni!...

Magántanuló szeretnék lenni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Magántanuló szeretnék lenni, de nem tudom, hogy hogyan lehet. Az a lényeg, hogy ne kelljen az iskola közelébe se menjek, max vizsgázáskor. Kitől kérjem meg? iskolatitkár? igazgató? mindenképpe magántanuló leszek, az el van döntve, csak nem tudom a módját. Sajnos az iskolában rengeteg idő elveszik és nap végére öngyilkos akarok lenni! 1 hét betegség alatt többet tanultam, művelődtem, mint egész évben az iskolában. Nem is beszélve a gyerekek éretlenségéről. (csúfoljuk a másikat, gúnyolódunk stb) 17L
2019. nov. 1. 10:58
1 2
 1/15 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"mindenképpe magántanuló leszek, az el van döntve"

Ez nem így működik. Magántanuló már nem lehetsz, az megszűnt. Egyéni munkarendet kérhetnél az Oktatási Hivataltól, de csak a jövő tanévtől, és komoly indokkal. Illetve soron kívül az ideire akkor, ha valami komoly változás állt volna be, ami miatt nem tudsz iskolába járni.

2019. nov. 1. 11:14
 2/15 anonim ***** válasza:

Őszintén?

Ez csak rinya, nálunk 100x szarabb volt.

Bírd ki, már nem olyan sok van hatra mint gondolod.

Kozep suli fontos,tehat ne maradj ki.

Utana kipihened magat :D

2019. nov. 1. 11:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
... esetleg egy iskolaváltás nem lenne ésszerűbb?...
2019. nov. 1. 12:42
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem! nem lenne, mert elegem van ebből! Tanulni szeretnék, de nem fogom elpocsékolni a drága időmet arra, hogy iskolába járjak. Mi az, hogy egy tanár a tankönyvből nézi, hogy éppen mi következik? Mi az ,hogy egy gyerek a másik ellen van, mi az ,hogy bántjuk a másikat? Amennyit 1 év alatt tanulással töltök az iskolában az felér egy heti magántanári órával.
2019. nov. 1. 13:29
 5/15 A kérdező kommentje:
2-es. nem rinya, hanem azt a rövid "gyerek" életemet nem fogom elpazarolni iskolára. rengeteg üres idő van, igazi tanítás meg alig. nulla fizetést kapnak, nem akarnak tanítani, fele nem is tud a tanárok közül. Nekem ez nem kell. Én okos, diplomás művelt ember akarok lenni, nem holmi "elvégzett" diplomás ember, aki csak kijárta az iskolát. nekem nem elég a csillagos ötös 3 dicsérettel. 18 elmúlok, azonnal átveszem mind az 5 cégünk vezetését el elfoglalt ember leszek! Nem süllyedek le egy középiskola szintjére, hiába vagyok még csak 10.-es. Ezért szeretnék magántanuló lenni. Lenne magántanárom, minden tantárgyból. A legjobbak az országba. Ki van válogatva.
2019. nov. 1. 13:34
 6/15 A kérdező kommentje:
1-es. És kit kell lefizetni ,hogy az legyek? Most komolyan mondom. Nem elég indok, hogy alacsony színvonaló az oktatás? Unatkozom az órákon, a tanárok sz@rt sem tudnak, ők is unatkoznak, diákokról nem is beszélve. Borzalmas. Értelen barmok, akik nem tanulták meg már óvodás korukban tisztelni a másikat, és még a legalja, hogy a 18 éves kis srác, engem enged be elsőként az épületbe. MINT NŐT! Ahelyett ,hogy úriember módjára előremenjen "boztosítani a terepet" és tartani az ajtót a nőnek. Kifelé meg a nő megy ki elsőként. Felháborító. Ez bőven elég indok ,hogy otthagyjam az egészet! baz+
2019. nov. 1. 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy rossz véleménnyel vagy az oktatási rendszerről és szerinted mindenki hülye, nem lehetsz magántanuló. Elmehetsz 17 évesen esti gimibe, de készülj fel hogy ott is tanulni kell ha be akarsz kerülni a felsőoktatásba.

Remélem ezzel a stílussal oda jutsz az életben ahová való vagy! Úgy érzem hogy túlteng benned a tinihiszti.

2019. nov. 1. 14:35
 8/15 A kérdező kommentje:
nem mondod? ott is tanulni kell? tényleg? nekem az a célom ember! Te nem fogatad föl, amit írtam. A gyengeségből menekülök! Mert tanulni szeretnék! És egy gimnáziumban nem lehet. Óvoda után 0. osztályban a protokolltanárom megmondta, hogy ahol műveletlen a társaság, onnan el kell menni, nem érdemlik meg, hogy rájuk apzaroljam az időmet. Ennyi. igaza is van!
2019. nov. 1. 15:48
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha tanulni akartál akkor miért vártál eddig? Nyolcadikban egy jó központival simán bekerülhettél volna egy elit gimibe (top 10). Egy nevesincs gimiből, szakgimiből kicsi az esély a felsőoktatásra.

Attól, hogy fröcsögsz az osztályodra, tanárodra ismoládra és magántanuló akarsz lenni még nem biztos hogy neked van igazad. Magántanulóságot megszüntették így az kizárva.

A korod miatt marad esti suli. Gondolom tudod, hogy az esti sulikba jellemzően nem a jövő agysebészei járnak. Nem biztos hogy az esti suliban felkészítenek az emelt érettségire és a nyelvvizsgára. Szerinted a suliban csak az idődet vesztegeted. Nem vagy már tanköteles így kiíratkozhatsz a közoktatásból (bár véleményem szerint ezzel elcseszed az életed).

2019. nov. 1. 16:17
 10/15 A kérdező kommentje:
a toldy-be járok. Ez noname gimi? Szerintem nem. Elég jó .De nem nekem. Iskolába szeretnék járni úgy: hogy be vagyok iratkozva, csak minőségi tanárokkal.
2019. nov. 1. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!