Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Fiatal egyetemisták szemével...

Fiatal egyetemisták szemével egyáltalán nem furák a 40 éves egyetemisták?

Figyelt kérdés

Tudom igen a sztenderd válasz az hogy: "Tiszteletre méltó hogy valaki ennyi évesen még visszaül az iskolapadba, és hogy ez nem fura, sőt felnézek rá. stb"

Értem ez az elvárt válasz, de ha teljesen őszintén gondolnád akkor mit mondanál?

2022. aug. 21. 13:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Úgy értrd, hogy a fiatal egyetemisták szemét műtéti úton az idősebbeknek adjuk, és az furán nézne-e ki?

Vagy csak photoshop?

2022. aug. 21. 14:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg egyetemista már felnőtt, értelmes ember, még ha fiatal is. Aki nem azért tanul, mert "muszáj" hanem azért, mert a tanulmányai segítik a céljai elérésében.

És mivel ezzel tisztában van, ezért tisztában van azzal is, hogy mások is a céljaik elérése érdekében képzik magukat.

2022. aug. 21. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
Őszinte leszek, szerintem nehezebb 40 év körüliként ez a helyzet, de én nem a diákok részéről, hanem a tanárok szemszögéből mondanám. Egy ilyen korú ember van az évfolyamunkon jelenleg,ami 5 éves képzés és volt, hogy a tanár azt hitte rá, hogy kollega stb. de van aki ettől teljesen el tud vonatkoztatni. Attól függ te hogy fogd fel. Én diák szemmel nem állok hozzá rosszul, ugyanúgy próbáltam beszélgetni vele, inkább részéről láttam zárkózottságot,hogy nem nagyon akar velünk beszélgetni. Viszont szerintem ez emberfüggő, ha be szeretnél illeszkedni az értelmes ember befogad, ne ezen múljon, hogy elkezded e az egyetemet.
2022. aug. 21. 15:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"mi az elképzelése hogy 20 év lemaradással hogyan gondolja a karrierjét?"

Az, hogy valaki idősen megy egyetemre, marhára nem egyenlő azzal, hogy akkor kezdi a karrierét.

Ismerek olyan cégvezetőt, aki már befutott vállalkozóként csinált meg egy főiskolát, hogy legyen diplomája, mert hát mégis csak jobban mutat a falon.

Egyik kolléganőm gazdasági diplomát csinált, gyakorlatilag azért, hogy jobban értse a munkakört amit amúgy évek óta csinál.

2022. aug. 21. 15:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Akit felvettek egyetemre, és diplomás ember lesz, elvileg kéne annyi észnek szorulnia belé, hogy nem nézi ki a nála idősebb hallgatókat, hogy "mit keres itt".

Tanul ő is.

Most nem a kérdezőre gondolok, hanem a sötét, primitív főiskolásokra, akiknek tippjük sincs, hogy miért kezdheti valaki felnőttként az egyetemet.

Az ilyen buta gyerekeknek nem adnék diplomát a kezébe.

2022. aug. 21. 15:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

14 felesleges magyráznod, ő csak fújja a magáét és bele pròbálja mindenbe magyrázni a szűklátókörű véleményét.

Én annakidején lediplomáztam főiskolán, azóta 45 vagyok, most rugdosok át családtagot egy német egyetemen, mellette voltam már középvezető, majd fejlesztő a szakmában. Most a felfrissített tudással én is elgondolkodok, hogy megcsinálok egy német iskolában egy mastert, hogy legyen a tudásomról papír is.

De biztos 25 év lemaradàsom van. 🤣

2022. aug. 21. 17:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudom, egyetemistákról van szó, de szerintem kb olyan, mint esti gimiben. Ott is van 20 évestől 50 -ig kb minden korosztály. Bár valóban az idősebbekből volt kevesebb, de kijöttünk egymással, teljesen jó csapat volt, voltak komoly fiatalok és "dilis" idősebbek, úgyhogy jól kiegészítettük egymást.
2022. aug. 21. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!