Fiatal egyetemisták szemével egyáltalán nem furák a 40
éves egyetemisták?
Figyelt kérdés
Tudom igen a sztenderd válasz az hogy: "Tiszteletre méltó hogy valaki ennyi évesen még visszaül az iskolapadba, és hogy ez nem fura, sőt felnézek rá. stb"
Értem ez az elvárt válasz, de ha teljesen őszintén gondolnád akkor mit mondanál?
Én levelezőn végeztem az egyetemet, viszont fiatalon, csak dolgoztam és így egyszerűbb volt. Volt több 40 feletti csoporttársam. Semmi gáz nincs benne, sőt. Már miért lenne fura? Az a fura, ha valaki szerint fura. Tán csak a fiatalok járhatnak egyetemre vagy mi?
2022. aug. 21. 13:34
2/17 anonim válasza:
Szerintem tényleg tiszteletreméltó. Beáldozza a szabadidejét, a pénzét, a szabijait és ha családos akkor megoldást kell keresnie az ő ellátásukra is.
2022. aug. 21. 13:55
3/17 anonim válasza:
Nem, egyáltalán nem fura. Nem igazán érdekel, ki hány éves.
2022. aug. 21. 13:59
4/17 anonim válasza:
Nem. Volt a mesterképzésen 50 körüli csoporttársam (az ezt megelőző alapképzést közvetlen előtte csinálta, csak másik egyetemen, úgyhogy én nem ismertem). Ekkora találta ki, hogy mit akar tanulni, úgyhogy ennyi idősen ment egyetemre. Tisztában volt azzal, hogy így más esélyekkel indul a munkaerőpiacon, de motiváltabb volt sokunknál. Nyilván a társaságba nem tudott (és szerintem nem is akart) ugyanúgy beilleszkedni, de senki nem nézett rá furán, és szívesen beszélgettünk vele. A korából, tapasztalataiból adódóan pl. csoportmunkák során voltak néha tök jó meglátásai, amik nekünk biztosan nem jutottak volna eszünkbe.
2022. aug. 21. 14:02
5/17 anonim válasza:
mikor 19 évesen voltam főiskolás, kicsit furcsán néztem a 40 éves csoporttársamra. aztán neki lett a legjobb analízis zj-ja. :)
2022. aug. 21. 14:11
6/17 anonim válasza:
Egyetem egy olyan hely ahol nem érdekel az hogy ki hány éves vagy épp honnan jön. Úgy is olyan embereket fogsz magad köré összeszedni aki hasonló gondolkodású mint te vagy.
Miért érdekelne engem h valaki 40 évesen egyetemista? Jó neki, hajrá.
Dolgoztam együtt Phd sel aki 35 évesen kezdte az egyetemet, előtte meg full mást csinált, vég ment a bscn és a mesteren és tolta a PhD t is. Amúgy baromi okos és ügyes ember és olyan dolgot vállalt el amit az emberek 99%-a nem fog megtenni, mert nem könnyű
2022. aug. 21. 14:12
7/17 A kérdező kommentje:
# 5
ja olyan érzésed volt mi a francot keres ez itt? vagy hogy mi az elképzelése hogy 20 év lemaradással hogyan gondolja a karrierjét?
2022. aug. 21. 14:12
8/17 anonim válasza:
Szerintrm ez nálunk kicsit máshogy van, mint pl nyugat-europaban. Itt ugye az megy főleg, hogy érettségi után alapkeptes majd mesterkezes.. Ott nem ritka, higy a kettő között van néhány év szünet.. Így aki pl itthonról ment ösztöndíjjal külföldre simán voltak 35-40 körüli csopoorttarsak.. Nem tudom melyik a jobb, vagy rossz. Talán később azért nehezebb visszaullni tanulni a fentebb sorolt okok miatt is.. Még lehet, higy meg próbálom.. F32
2022. aug. 21. 14:15
9/17 anonim válasza:
#7 Kb..
Aztán ő valószínűleg elvégezte a szakot, én meg nem. :)
2022. aug. 21. 14:15
10/17 anonim válasza:
Számomra inkább rémísztő, hogy majd lehet, nekem is tanulnom kell majd ennyi idősen, a boldog élet helyett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!