Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy középiskolai tanárom azt...

Egy középiskolai tanárom azt mondta, hogy ha rosszul tanulok, akkor nem viszem semmire. Most viszont burkolóként a többszörösét is megkeresem az ő bértáblás fizetésének. Akkor többre vittem nála?

Figyelt kérdés

2022. júl. 27. 00:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Menj el hozzá, oszt mond meg neki a véleményedet:).
2022. júl. 27. 07:25
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
Igaza volt. A jól tanulás nem csak azt jelenti, hogy egyetemet végzel. Ha jól megtanultad a burkoló szakmát, akkor sokra viheted az adott területen.
2022. júl. 27. 07:36
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
Azt az idő eldönti. Nem biztos. Ha kokóra költöd és a harmincas éveiben túladagolásban elmúlsz, akkor tuti nem. Ha arra használod a pénzt, hogy stabilitást építs ki magad körül, ha már nem bírod, majd a munkát 50 évesen, akkor is nyugodtan élj. Mellette fejleszted magad, boldog vagy, kultúrát fogyasztasz, sőt rendszeresen adakozol, akkor az én szememben sokkal többre vitted. Az eredmény évtizedek múlva látszik meg.
2022. júl. 27. 08:19
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

Olyan szempontból többre vitted, hogy többet keresel nála. Morális szempontból nem vitted többre, hisz gondolom nem azért lettél burkoló, mert ez a munka lenne álmaid netovábbja. Valószínűleg csak lusta/tehetségtelen voltál ahhoz, hogy mást kitanulj. Ilyen szempontból én sokkal többre tartok egy tanárt.

Tudod, lehet Mészáros Lőrinc egyszer olyan gazdag lesz, mint Elon Musk, morális szempontból mégsem egyformán ítéljük meg a kettőt. Az egyik a tudásával szerezte a pénzt, a másik csak a kapcsolata révén. Tehát viheti akármilyen sokra valaki, a társadalmi megítélése attól még nem lesz pozitív.

2022. júl. 27. 08:31
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

Én csak azt nem értem, ha te ilyen boldog és elégedett vagy, akkor mit foglalkozol másokkal és miért hasonlitgatod magad a tanarodhoz. Nyilván ő tanítani szeretett volna, és nem ő tehet arról, hogy ennyi fizetést ad nekik ez a nyomorék kormány.

És lehet hogy ő semmi pénzért nem vallalna fizikai munkát, ahogy én sem, nálunk a családban mindenki elnyomorodott 50 éves korára tőle.

2022. júl. 27. 09:07
 16/25 A kérdező kommentje:
A pénz miatt mentem burkolónak. Meg az irodai munka nekem amúgy sem jött be, próbáltam már. Szerintem dögunalmas az irodában aktákat tologatni. Jobb érzés, ha mozgok és kint vagyok a friss levegőn
2022. júl. 27. 17:21
 17/25 anonim ***** válasza:
Az hogy többet keresel az nem feltétlenül jelenti hogy sikeresebb vagy. Szomszédom elég sok pénzt keres mérnökként , mégis romokban az élete mert a felesége elhagyta a gyerekei meg utálják.
2022. júl. 28. 13:20
 18/25 A kérdező kommentje:
Kevés pénzzel meg esély sincsen barátnőt találni és családot alapítani
2022. júl. 28. 16:31
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
"Menj el hozzá, oszt mond meg neki a véleményedet." - Én próbáltam, de nem állt velem szóba :) Suliban egy csajra hajtottunk (osztálytárs), kaptam mindent, hogy mekkora lúzer vagyok, és majd valami csöves leszek, főleg, hogy végül ki is rúgtak... Aztán ügyeskedtem, 10 évbe telt 30 milliót összeszedni, a következő 100 már 2 év alatt megvolt, na ekkor futottam össze utcán a volt tanárommal, aki köszönés helyett befordult a fal felé, na ekkor ráköszöntem: "Mivan csöves, mész a hajléktalanszállóra?"
2022. júl. 28. 21:10
 20/25 anonim ***** válasza:
36%

Xd ha az a celod hogy

valami aranyasot kapj ki akkor igazad van. Én se keresek sokat, mégis van barátnőm.

2022. júl. 29. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!