Hogyan szóljak vissza suliban annak, aki a "személyiségem" miatt úgymond nevet ki vagy szól be?
Legtöbb esetben a visszakérdezés a legjobb módszer.
Pl ha azt mondja valaki, hogy, furcsa, hogy jól érzed magad az osztályban....
Erre mondhatod azt, hogy igen, egész jól,de te miért vagy olyan bizonytalan?
Sok fölényeskedő ember attól érzi magát jól, mert a környezete nyomja a menő vagy visszajelzéseket.
De aki ettől érzi csak jól magát, azt egész apró dolgok is elbizonytalanítják.
Nem is kell különösebben beszólni vagy megsérteni,csak megjegyezni, hogy nekem meg te tűnsz úgy, mint aki nem találja a helyét.
Ha nem állsz ki magadért, akkor ez így fog folytatódni. Ehhez bizony neked még nagyobb parasztnak kell lenni, és megmondani, hogy vagy leáll vagy kapja a verést, ha nem áll le, akkor tényleg megverni.
Amúgy meg ne hazudozz, ha egyszer szar, akkor megmondod, hogy "kedves tanárnő, ez az osztály egy nagy rakás szar"! Mit gondolsz, miért olyan könnyű az ilyen kis nyuszikat szívatni? Ha ennyire nem bírod felvállalni a véleményedet?
Azért mondtam, hogy igen, mert ha azt mondtam volna, hogy nem akkor biztos elsírtam volna magam. Az osztály előtt meg nyilván nem akartam volna, hogy ez történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!