Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan szóljak vissza suliban...

Hogyan szóljak vissza suliban annak, aki a "személyiségem" miatt úgymond nevet ki vagy szól be?

Figyelt kérdés
A "személyiségem" alatt azt értem, hogy a nagyon durva szociális szorongásom miatt nem merek gyakorlatilag semmit csinálni suliban, barátkozni se, sőt még amiatt is állandóan parázok, hogy vajon épp hogyan ülök. Ezek miatt nem is szoktam mosolyogni, meg azért sem, mert olyan kedvem van suliban, amit senkinek sem kívánok. Szóval olyanokat szól be, hogy nem tud mosolyogni, furcsa, hogy jól érzem magam az osztályban(ezt nagyon bunkón mondta) , pedig nyilván nem érzem ott jól magam, csak nem mertem mást mondani, amikor az egyik tanárom megkérdezte az egész osztály előtt órán. Hát ilyen hasonlókat, szóval a személyiségemmel kapcsolatban szól mindig be. Ilyenkor általában próbálom tűrni, de volt már olyan, hogy az éreztem, hogy odamegyek és leütöm. Nem akarok másokat bántani, főleg fizikálisan nem, de amikor nagyon ideges leszek rá olyankor jól esne visszaszólni neki.
2022. júl. 17. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyik füleden be, a másikon ki. Hidd el jobban fogja idegesíteni, ha nem veszed figyelembe, amit mond, mintha visszaszólnál!
2022. júl. 17. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb esetben a visszakérdezés a legjobb módszer.

Pl ha azt mondja valaki, hogy, furcsa, hogy jól érzed magad az osztályban....

Erre mondhatod azt, hogy igen, egész jól,de te miért vagy olyan bizonytalan?

Sok fölényeskedő ember attól érzi magát jól, mert a környezete nyomja a menő vagy visszajelzéseket.

De aki ettől érzi csak jól magát, azt egész apró dolgok is elbizonytalanítják.

Nem is kell különösebben beszólni vagy megsérteni,csak megjegyezni, hogy nekem meg te tűnsz úgy, mint aki nem találja a helyét.

2022. júl. 17. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Pl: xy a k#rva anyádat!

Szívesen

2022. júl. 17. 22:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem állsz ki magadért, akkor ez így fog folytatódni. Ehhez bizony neked még nagyobb parasztnak kell lenni, és megmondani, hogy vagy leáll vagy kapja a verést, ha nem áll le, akkor tényleg megverni.

Amúgy meg ne hazudozz, ha egyszer szar, akkor megmondod, hogy "kedves tanárnő, ez az osztály egy nagy rakás szar"! Mit gondolsz, miért olyan könnyű az ilyen kis nyuszikat szívatni? Ha ennyire nem bírod felvállalni a véleményedet?

2022. júl. 17. 22:47
 5/7 A kérdező kommentje:

Azért mondtam, hogy igen, mert ha azt mondtam volna, hogy nem akkor biztos elsírtam volna magam. Az osztály előtt meg nyilván nem akartam volna, hogy ez történjen.

2022. júl. 17. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Akkor viseld a nyomiság következményeit. Amíg nem állsz ki magadért, nem lesz vége.
2022. júl. 18. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Nézz tükörbe.
2022. júl. 18. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!