Honnan veszik észre a tanárok, hogy baj van?
1. Nem érdekli őket
2. Próválják véletlenül sem észrevenni
3. Ha mégis, úgy tesznek, mintha nem vették volna észre
Ez a jobbik eset. A rosszabbik, amikor direkt keresi az ilyeneket, hogy kigúnyolhassa, megalázhassa a többiek előtt. Még olyanokra is ráfogja, hogy kövér, akik épp csak nem csontsoványak.
Én nem tapasztalom, hogy egyre több fiatal szenvedne ilyentől, sőt!
Ezerszer empatikusabbak a mai gyermekközösségek, mint régen, jelesül 20-50 évvel ezelőtt.
Nyilván meg nem szűntek a zaklatások, "beavatások", stb., ugyanis - sajnálatos módon - ez a gyermeki természetből ered, mindazonáltal nagyságrendeket enyhültek, az általános szülői kontroll pedig fokozódott.
Bár a jelenlegi helyzet ezen változtathat, de az elmúlt évek gazdasági erősödése is kedvező hatást gyakorolt a tendenciákra, még két alacsony(abb) jövedelmű szülő gyermekének sem feltétlenül kellett financiális nehézségek okán kimaradnia a szociális hálót építő eseményekből.
Az egyetlen negatív hatást fokozó jelenség a közösségi média.
Ott bizony úgy tűnhet egy fiatalnak, hogy mindenki más gazdag, mindenki szebb. Tudatosan kell erről beszélgetni a gyerekekkel.
Én kaptam egy bazi nagy pofont és nem kellett pszihológus,csakra stb..
22/N
az 1-es válaszolónak igaza van. Kérdező, borzasztóan túlbecsülöd a tanárok képességeiket…
Felnőtt vagyok, de a közoktatásban eltöltött éveimben összesen 1 (!) olyan tanárom volt, aki tényleg kereste a jeleket és érdekelte a diákjai problémái. olyanból viszont bőven volt, aki kigúnyolta őket.
a tanár általában azért tanár, mert a versenyszférához buta, semmivel nem értelmesebb, empatikusabb, mint mondjuk egy pénztáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!