Mit szólnátok ahhoz, ha már az általános iskola alsó osztályától kezdve a kompetencia felméréshez hasonlóan pszichológia teszteket iratnánk a gyerekekkel ezzel figyelve a lelki egészségüket és kiszűrnénk aki pl. személyiség zavarral küzd?
Figyelt kérdés
Ezáltal persze jobban tudnánk azoknak segíteni akik pszichológiailag nincsenek teljesen rendben.2021. ápr. 5. 22:13
1/6 anonim válasza:
Adnám... Ki nem szarja le hogy 115 vagy 120 az iq szintem... Lényegtelen.
3/6 anonim válasza:
Ahogy a gerincferdülést is szűrik, mert gyerekkorban jobban javítható, mint később, a pszichológiai problémákat is jó lenne.
Szóval én támogatnám!
4/6 anonim válasza:
Szerintem jó ötlet!
Adnám ha megvalósulna.
(˶ᵔᵕᵔ˶)
5/6 anonim válasza:
Támogatnám. Az más kérdés, hogy erre nincs kapacitás. Pl. a sulipszihchológusok sincsenek sokszor a helyzet magaslatán. Jó szakemberrel tényleg lehetne javítani a dolgokon, de ugye abból hiány van, pláne közszférába.
6/6 anonim válasza:
Szakmabelikent azt mondanam, nagyon nem kene, es nem is lehetseges. Komolyabb szemelyisegzavarokat egyaltalan nem lehet diagnosztizalni 18 eves kor elott, es kesobb is sok embert befektetnek tobb hetre, hogy lassa pszichiater, pszichologus, es komolyabb, projektiv teszteket vegyenek fel vele, ami akar tobb oraig tarthat. A diagnozis az anamnezissel indul, ahol az egesz szuletestortenetet is vegig kell kerdezni, ami szinten nem par perc. Azert, mert egy 10 eves gyerek kitolt valami karikazos tesztet, egyaltalan nem jelent semmit, foleg nem szemelyisegzavart. (Ettol fuggetlenul nem artana, ha pl. szorongasra, depressziora, vagdosasra letesztelnek oket, de ehhez megint komoly etikai engedelyeztetes es szuloi engedelyek kellenek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!