Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy bírjam ki a sulit, ha...

Hogy bírjam ki a sulit, ha nincsenek ott barátaim?

Figyelt kérdés

Másodikos vagyok a gimnáziumban. Tanév elején volt egy osztálytársam, akivel jóba voltam. Nem voltunk legjobb barátnők, inkább haverok voltunk. Az említett lány elkezdett mással barátkozni. Ezzel együtt elkezdett engem is hanyagolni. Mostanra már sz*rik a fejemre és csak akkor beszélgetünk, mikor én szólok hozzá.

Ezért az osztályban egy barátom sem maradt. És sajnos nem tudok kihez csapódni, mivel már kialakultak a klikkek és úgy érzem egyikbe se férek bele. Nagyon rossz érzés. Főleg, hogy a szüleim egyfolytában mondják, hogy barátkozzak, mert, hogy a gimis évek az legmeghatározóbbak. Én úgy érzem, hogy ezek az életem legrosszabb évei.

Nem tudom, hogy bírjam ki. Iskolát nem szeretnék váltani, mert nem vagyok valami jó tanuló ( matek), és nem tudom, hogy átvennének.

A kérdésem az lenne, hogy, hogy bírjam ki ezeket az éveket. Bármi tipp, tanács, javaslat, mert folyton ezen kattog az agyam.

( Bocsi, ha panaszkodnék, vagy nyavalyognék, de már az iskola gondolatától is rosszul vagyok)

2022. jún. 29. 12:21
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Barátkozz sulin kívül, nekem is ez vált be. Suli után találkozunk, szünetekben mentünk jó kis programokra.
2022. jún. 29. 12:30
 2/8 anonim ***** válasza:
12%
És az nem opció, hogy oda jársz, de nem bírod ki? Pl. letolsz egy hisztit időnként - másokat idegesíteni fog (legalább osztoznak a rosszban), neked könnyebbülést jelenthet. Mellesleg az iskolai barát annyit ér, mint a farhát. Főleg az ilyen klikkesedő undi típusú.
2022. jún. 29. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Én is sokáig ebben a helyzetben voltam. Nekem az segített hogy próbáltam mindenkivel 1-2 szót váltani,segítőkész voltam,órán próbáltam hozzá szólni témákhoz. A lényeg hogy lássák rajtad hogy nyitott vagy,de azt már ne hogy kétségbeesetten akarsz barátokat, meg tényleg nem kell rá görcsolni.
2022. jún. 29. 13:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha tanítanak is valamit így legalább oda tudsz figyelni, meg merj kérdezni a tanártól, így sincsenek barátaid, kiközösítenek ha beégsz? Kik? xD Mellesleg én 2. szakmán a kémia tanárt szétszedtem 1 óra alatt vagy 50 kérdéssel, és a végeredménye az lett, hogy felnőttként megértettem ezeket a szarokat, amit utoljára általánosba tanultam és örültem ott a 2-esnek. Persze ha a tanár nem magyarázza el akkor mindegy, de merd faggatni, aztán az osztálytársakat is, biztos van aki hozzád szólna.
2022. jún. 29. 13:09
 5/8 A kérdező kommentje:
#2 nem értem a hozzászólásodat. Miért tolnék le egy hisztit? Sose hisztiztem suliba és nem is fogok.
2022. jún. 29. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
Én ezért jártam énekkarba. Nem volt zseniális hangom, de egy csomó barátom lett ott.
2022. jún. 29. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:
5. Lényegtelen, vannak azok az emberek akiknek ha elmondod a bajod akkor hisztis vagy, ha meg nem mondod el, akkor meg nem akarsz elmondani semmit és az a bajuk, lényeg hogy ők tudnak élni te meg rosszul csinálod, ne hagyd magad ilyen életteleneknek, hagy éljen boldogan (már ha tényleg az egyáltalán..).
2022. jún. 29. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Azóta találtam az osztályban egy- két embert, akivel tudok beszélgetni.

2022. dec. 31. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!