Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy pedagógiai asszistensnek...

Egy pedagógiai asszistensnek is jár a tanári pótszabi? Csak mert nálunk a ped assz 40 feletti szabis nappal rendelkezik és nem értem : hát nem tanár! A 26 napos tanári pótszabi a tanároknak jár nem?

Figyelt kérdés
2022. jún. 20. 10:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs piacképes végzettséged akkor megérdemled ezt a munkaidőt és fizetést. A helyedben bent a munkahelyen képezném magam, hogy jobban fizető állást szerezzek magamnak.

Nem.gondolod, hogy váltanod kéne? Még a tanári buliba sem hívtak meg.

2022. jún. 20. 14:07
 12/16 A kérdező kommentje:

" az egész nyáriszünetben otthon lehet a ped.aszisztens."

És akkor meghamisítják a kedvéért a jelenléti ívet is ? mert 40 + nap szabit neki nem írhat ki, mert nincs annyi. vagyis, vszínű be van írva jelenlétre olyan napokra amikor ott sincs.

más opció nincs, a papír meg mindent elbír.

2022. jún. 20. 14:07
 13/16 A kérdező kommentje:

"A helyedben bent a munkahelyen képezném magam, hogy jobban fizető állást szerezzek magamnak."

de honnan jön ez a tévhit hogy "képzem " magam és lesz jobb állás azt elárulod? Hány és hány olyan embert láttam aki képezte magát és mégse sikerült sehova kitörni. maradt ahol volt.

sőt olyat is láttam aki vért hugyozott hogy lediplomázzon meg is lett, aztán kénytelen volt letagadni a papírját hogy felvegyék bolti eladó kaliberű helyre.

2022. jún. 20. 14:10
 14/16 Shaddark ***** válasza:
73%

"Tudod, a tanári -diák óraszámterhelést HETI bontásban adják meg úgy 1920 óta (ld vonatkozó tanügyi reform)"

Most már tudom :)

"a főnököd lehet akár jóindulatú a többiekkel és neked meg közben be kell járnos minden nap 8-13 között a lábaidat lógatni."

Igen, sajnos egyik közeli rokonom is ebben a "téveszmében" szenved.

Mindig másokat néz, hogy többet vagy kevesebbet dolgoznak tőle, a vezető rokona többet keres pedig kevesebbet dolgozik ... ... ...

Csak ő rosszabbul csinálja mint a kérdező, aki csak ide írogat. Mert szólt is érte, panaszkodott a munkatársaknak, főnököknek is. Meg aki az utcán szembejött...

Nem azt nézi hogy érdemes e neki ennyiért ennyit (leszarva másokat, mert mi nem vagyunk mások), jó-e így neki, megéri-e. Kényelmes-e egy irodában, pénztárban ... ülni és könnyű munkával pénzt keresni.

Miután ezért kirakták mindenhonnan, most 4kor kel, késő du. hazamegy vagy délre megy és éjjel 1-2 körül megy haza. Ládákat cipel, a főnöke úgy beszél vele mint egy kutyával és persze nem ő a hibás a sorsáért.

És nem is keres más helyet, mert máshol is rossz minden biztosan. Itt van miért panaszkodni bőven...

A kérdező legalább ide tolja ki a hülyeségeit, nem cseszik ki magával, én becsülöm ezért. Tudja hogy rettentően sokat ront a saját élet minőségén azzal, hogy másokra figyel saját maga helyett, de tartja a kereteket, - még ott van mert meg tudja húzni magát, kiéli magát itt és nem vállal felesleges konfrontációkat az "alapítványi iskolában".

2022. jún. 20. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"És akkor meghamisítják a kedvéért a jelenléti ívet is ?" Nem kell jelenléti ívet hamisítani elég ha csak otthoni munkavégzést ír neki elő a főnök.

"de honnan jön ez a tévhit hogy "képzem " magam és lesz jobb állás azt elárulod? Hány és hány olyan embert láttam aki képezte magát és mégse sikerült sehova kitörni. maradt ahol volt."

Ilyen hozzáállással ne képezd magad (például nyelvtanulás, vagy egy programozói végzettség...)! Én szívesen olvasgatom a rinyálásodat évek óta itt a gyakorin. A munkaügyis trollhoz vagy hasonló, de én azért jobban kedvelem az alapítványi iskolás lúzert.

A főnököd alacsony bért ad neked (a takarítónőnek is magasabb az óradíja, mint neked) és amit rajtad megspórol abból megy a Bahamákra nyaralni és közben jót nevet rajtad. Ezzel nincs is baj.

2022. jún. 20. 14:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a ped. asszisztens közalkalmazott és középfokú végzettsége van, akkor 20 nap alapszabadság és 25 nap pótszabadság illeti meg.

Ha a Munka tv.könyve vonatkozik rá akkor is ugyanennyi szabadság jár neki.

2022. jún. 20. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!