Pintér Sándor zártkörű eligazítást tartott: Nem lesz béremelés az oktatásban? Na tanárok és most mi lesz? A semmin kívül? Sztrájk vasárnap délután kettőkor 100 fő részvételével?
Mivel az agymosott, gondolkodáspusztító Kádár rendszerben az embereket kizárták a politikából, nem alakulhatott ki valódi, demokratikus gondolkodás, szokások.
Na 90%-ban, ezek az ember vannak a tanári karban.
Megalkuvók, tudatlanok, közösséggyűlölők, önzők, szakmailag alkalmatlanok (máshol nem tudnának elhelyezkedni), akik nem képesek haladni a kor kihívásaival.
Ilyen típusú emberekkel nem lehet oktatást reformálni, demokratikus gondolkodást, összefogást átadni a diákoknak.
Ez minden, csak nem példamutatás.
"máshol nem tudnának elhelyezkedni)"
Vannak akik el tudnak. na ők azok akik már ott sincsenek mert elhúztak egy multihoz.
Pl az én tesóm angol-olasz szakoskén 1 félévet tanított egy neves gimiben, és az is elég volt neki.
Aztán elment logisztikai supporternek (végzettsége ide semmi...) egy multihoz fél misis kezdővel.
Szakmailag alkalmatlanok. Oda is írtam.
Ez azt jelenti, hogy szakmai munkaköröket nem tudnak betölteni.
Többnyire csak szellemi betanított munkákat. Pl. SSC
Keves nep van aki tapsol a sajat nemzete lebutitasahoz.
12 even belul a tanarok 50%a nyugdijba megy ugy hogy mar ma 16ezer tanar hianyzik, evente osszesen 10-20 ember jelentkezik kemia fizika tanarnak egyetemre orszagosan. Aki ma gyereket vallal az keszuljon h sajat maga kell tanitsa a gyereket.
Persze ez tokeletesen illeszkedik egy neofeudalista rendszerbe. A nereseknel lesz penze magan oktatasra ha mashol nem kulfoldon.
Próbaképp beírtam gugliba a tanárhiányt 1990-től kezdődő tartományba, már 30 éve arról szólnak a cikkek, hogy a hiány miatt hamarosan összeomlik az oktatási rendszer. Sőt, egy 1954-es cikket is találtam ugyanerről.
Akkor ez olyan, mint a világvége jóslatok?
A mai magyar oktatási rendszer borzasztóan elavult, rugalmatlan és túlságosan poroszos. Azok a tanárok, akiket ebben a rendszerben képeztek ki, soha nem is lesznek alkalmasak valódi, XXI. századi oktatásra, úgyhogy nincs semmi gond azzal, hogy őket elengedjük.
Olyan oktatókra van szükség, akik ismerik a jelen kor kihívásait, és rugalmasan is tudnak reagálni rájuk. Ilyenből jelenleg nagyon kevés van, azok is főleg egyetemeken oktatnak (ők jellemzően a versenyszférából jönnek).
Persze, ehhez a NAT-nak is igazodnia kell majd, remélhetőleg annak módosítására is sor fog kerülni.
Ez matematika.....évi 6000 tanár megy nyugdíjba, és évi 30-50 új tanár kezd.
De Pintér úr megbeszélte a TEK-vel, hogy rajtaütnek a tanárokon, mert gyanús társaság.....Rogan úr már meg is kezdte a megfigyelésüket hátha van valami zsarolási potenciál benne.
1-es
Honnan szeded ezt sok ökörséget? :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!