Iskolai menzán és osztálykiránduláson miért tiltják meg a tanárok hogy öt percre félbehagyd az evést és kiszaladj pisilni?
Figyelt kérdés
2022. jún. 15. 14:08
11/14 anonim válasza:
Hát pedig az első osztály például arról is szól, hogy a gyereket szoktatják arra, hogy szünetben menjen wcre ne órán és nem rögtön úgy kezdik az egész sulit, hogy már az első naptól nem mehetnek ki az órán. Illetve nincs olyan 1., 2. osztály, ahol ne lett volna egy balesete az egyik odajáró gyereknek, akár az udvaron, akár a teremben, akár a hazaúton. Úgy nevelni a gyereket erre, hogy szenvedjen végig egy ebédet telt hólyaggal felesleges. Nyilván ne legyen átjáróház az ebédlő, de ha egy gyereknek már nagyon kell, akkor ne azzal neveljék belé hogy ebéd előtt pisiljen, hogy direkt nem engedik ki, mert hogy akkor a következő csoport 5 perccel később ehet és ha egy gyerek kikéreckedik, akkor nyilván azért teszi, mert tényleg nagyon kell neki. Lehet kibírná 20 percen keresztül, de nem élvezné a kaját, lehet nem is enne rendesen.
12/14 anonim válasza:
A szobatisztaságot még óvodás kor előtt kell elsajátítani, nem általános iskolában. Nálunk is csak óvodában történt néhány gyerekkel baleset, iskolában már senkivel. (Igen, én valóban emlékszek még az óvodás koromra is, mielőtt valaki megkérdezné.)
13/14 anonim válasza:
De attól, hogy szobatiszta vagy, attól ugyanúgy nem fogsz tudni enni, ha pisilned kell és tartogatnod kell, mert a tanár nem enged ki arra hivatkozva, hogy nem akarja hogy a többi csoport miattad csússzon. Ezért mondom, hogy felesleges a gyereket nem kiengedni. Nyilván kibírja azt a 20 percet, de közben alig várja a kaja végét, lehet enni is alig tud, mert telt hólyaggal nem lehet enni. Felesleges ráolvasni, hogy mehetettvolna szünetben, a múltat nem lehet megváltoztatni, arra kell a tanárnak gondolnia, hogy a gyereknek most épp pisilnie kell és vagy kimegy, 5 percet csúsznak, de legalább a gyerek normálisan megkajálhat, vagy nem csúsznak, de a gyerek végigszenvedi a kaját.
14/14 anonim válasza:
13as
Ezt a hozzáállást én sem értettem soha. A tanárnak csak annyi a válasza hogy "előtte kell elmenni!" bocs Karen, nem tudom megváltoztatni a múltat. Szerintem nem gond hogy ebéd közben elmegy a gyerek a wcre. Volt hogy egy barátnőmmel ettünk, és nem bírtunk már egyhelyben maradni a széken, és ebéd után rohantunk pisilni. (ez nagyon sokszor megtörtént) tapasztalatból ítélve, szerintem nem baj. Tényleg nem túl kellemes úgy enni hogy közben már folyamatosan mocorogsz a széken mert pisilni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!