Miért éri meg tanárnak lenni vagy tanárnak tanulni a mostani világban, ilyen körülmények között?
Tanítónak tanulok. Hogy miért éri meg?
HA egyszer valaha úgy fog rámnézni egy gyerek, mint ahogy az én fiam néz a tanítónénijére... na, ezért.
Szerintem azért, mert jó érzéssel tölti el az embert az, ha átadhatja a meglévő tudását. Én is szeretek segíteni másokon. :) 1 évig képesítés nélkül tanítottam egy általános iskolában, és rádöbbentem, hogy ez jobban vonz, mint a versenyszféra. Abból a szempontból előnyös még a tanári pálya, hogy a hétvégéid szabadok, ezen kívül minden évszakra jut egy kis szünet. Édesanyám, keresztanyám tanítónő, én középiskolai tanárnak készülök, angol-magyar szakon tanulok. (Korábban anglisztika alapszakot végeztem, sok kurzust elfogadtak, így azokat nem kell újból felvennem).
25/N
Én is pályaelhagyó vagyok. Szerettem a munkám, szerintem.hivatásom is van rá, minden ok volt, de egyszerűen az (akkori) 135ből lehetetlen volt megélnem, nincs saját lakásom, férjem aki eltart.
A mostani 200ból sem lenne jobb.
Így felmondtam, most 3x annyit keresek arányaiban sokkal kevesebb munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!