Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért éri meg tanárnak lenni...

Miért éri meg tanárnak lenni vagy tanárnak tanulni a mostani világban, ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés
Leginkább azoktól várok választ, akik tanárok vagy akik annak tanulnak. Szükségem van egy kis motivációra, ugyanis én is tanárin vagyok, de már kezdek kiábrándulni :( hónapok óta gondolkodom azon, hogy befejezem.

2022. jún. 15. 00:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Tanítónak tanulok. Hogy miért éri meg?

HA egyszer valaha úgy fog rámnézni egy gyerek, mint ahogy az én fiam néz a tanítónénijére... na, ezért.

2022. jún. 15. 11:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanár vagyok középiskolában. Nekem megfelel, mert mindig ki tudtam egészíteni a keresetemet nyelviskolai és magánórákkal. Mióta mesterpedagógus lettem, a fizetésem is elfogadható. Igaz, osztályfőnökök is vagyok, erre is jár pótlék, de nagyon sok vele a munka. A munka nem kevesebb, mint más szakmákban, de a munkaidő kB 40%-a rugalmasan beosztható, így több mindent el tudok intézni napközben. Cserébe minden hétvégén vagy este végzek iskolával kapcsolatos munkákat de így is megfelel nekem. Nincs 3 hónapnyári szünet, ez mítosz, de jár 15 nap fizetett pótszabadság, ami egybefüggő 6 hetet jelent nyáron. Ezt egyedülálló anyaként nagyon tudom értékelni, mert csak 4 hetet kell pl táborokkal, nagyszülőkkel, stb megoldani a nyári szünetből. Szeretem a korosztályt is, akiket tanítok, fiatalon tartanak. Néha nagyon megterhelő lelkileg, de egy-egy eredmény vagy pozitív visszajelzés szárnyakat ad. A munka sok kreativitást igényel, szeretek új dolgokat, módszereket kipróbálni, nem monoton, szellemileg frissen tart. Hát kB.ennyi.
2022. jún. 15. 18:48
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez nem egy szakma vagy munkahely hanem a hivatásom, az életem. Imádom csinálni a mai napig. Pedig már nem most kezdtem. Igaz nincs se rendes fizetés se megbecsülés de nagyon jó érzés átadni a tudást, vagy ha végig megyek az utcán tudom, hogy a fél várost én tanítottam írni és olvasni. Megtiszteltetés számomra, hogy a régi tanítványaim akiknek már gyerekeik van nem felejtenek el, odajonnek, beszélgetünk vagy éppen a gyerekeik hozzám járnak.
2022. jún. 15. 19:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert jó érzéssel tölti el az embert az, ha átadhatja a meglévő tudását. Én is szeretek segíteni másokon. :) 1 évig képesítés nélkül tanítottam egy általános iskolában, és rádöbbentem, hogy ez jobban vonz, mint a versenyszféra. Abból a szempontból előnyös még a tanári pálya, hogy a hétvégéid szabadok, ezen kívül minden évszakra jut egy kis szünet. Édesanyám, keresztanyám tanítónő, én középiskolai tanárnak készülök, angol-magyar szakon tanulok. (Korábban anglisztika alapszakot végeztem, sok kurzust elfogadtak, így azokat nem kell újból felvennem).

25/N

2022. jún. 16. 11:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért ábrándulsz ki ha nem akarod ezt csinálni akkor hagyd abba. Mindenkinek csak egy élete van neked kell tudni akarod e ezt csinalni vagy nem. Én nem vagyok tanár de annak akarok tanulni most szenvedek az érettségivel hogy felvegyenek..ha meg nem jön be hidd el sose késő váltani rengeteg suli/tanfolyam van akármit csinálhatsz még. Vagy végezd el ha már belekezdtél aztán probalj ki teljesen más területet értsd ugy paptól kezdve a kertészen át vagy elmész kávézoba dolgozni addig meg átgondolod mi legyen. Probálj meg pozitiv lenni ez a legfontosabb.
2022. jún. 17. 00:30
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is pályaelhagyó vagyok. Szerettem a munkám, szerintem.hivatásom is van rá, minden ok volt, de egyszerűen az (akkori) 135ből lehetetlen volt megélnem, nincs saját lakásom, férjem aki eltart.

A mostani 200ból sem lenne jobb.

Így felmondtam, most 3x annyit keresek arányaiban sokkal kevesebb munkával.

2022. jún. 23. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!