Mit gondoltok erről? Utálkozó osztálytársak
Gyerekkoromban egyszer azt mondta nekem a nagymamám, hogy engem utálnak az osztálytársaim.
Én nagyon megdöbbentem ezen, mert bár nem én voltam a legközkedveltebb az osztályban (én voltam a legjobb tanuló...), akiket a többiek utáltak, azokat csúfolták, a fiúk megverték őket, stb. engem viszont nem. Nem éreztem úgy, hogy közutálat tárgya lennék, de a nagymamám azt mondta, hogy beszélt pár osztálytársammal és ezt mondták neki.
Ez már nagyon régen volt, és most felmerült bennem a gondolat, hogy mi lenne, ha megkérdezném valamelyik volt osztálytársamtól, hogy tényleg utáltak engem 30+ évvel ezelőtt? Mekkora esélye lenne egy őszinte válasznak?
“ a nagymamám azt mondta, hogy beszélt pár osztálytársammal és ezt mondták neki.”
Ez életszerűtlen. Egy nagymama nem mond ilyet az unokájának.
Kamu.
Sajnos, nem kamu.
Az azért hozzátartozik a történethez, hogy nem vér szerinti nagymamáról van szó. 5 éves voltam, amikor a szüleim összeházasodtak, akkor ismertem meg a nagyszüleimet. Én annak tekintem őket, mert az apám nevelt fel. Egyébként én is úgy gondolom, hogy egy vér szerinti nagyszülő nem mondana ilyet az unokájának még akkor sem, ha igaz lenne. De azt is nehéz elhinni, hogy kitalálta.
Nem, kérdező!
Látatlanban biztos vagyok benne, hogy téged utáltak, de nem az osztálytársaid, hanem a nagymamád! És pont azért mondott ilyet, mert tudta, hogy ezzel szúrni tud beléd. Lám, 30 év múlva is foglalkoztat még ez az egyetlen mondat.
Én nem foglalkoznék vele. Évekig együtt voltál nap nap után az osztálytársaiddal és nem vetted volna ezt észre? Nevetséges! Akkor nem utáltak, ez holtbiztos!
És azóta is azért érzed ezt sokszor, mert nagymamád szavai ilyen mélyen beléd ivódtak. Esetleg másban is éreztette ezt veled.
Lépj rajta túl és utólag nevesd ki őt magadban! Addig van hatalma feletted a gonosz megjegyzésének, amíg te engeded!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!