Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy lépjek túl azon, hogy a...

Hogy lépjek túl azon, hogy a gimis évek nagyon nem olyanok lettek, mint azt én korábban elképzeltem?

Figyelt kérdés

Egy hét múlva érettségi, mindjárt vége az egész giminek. Úgy jöttem ide, hogy ez lesz életem 5 legjobb éve (ötéves volt a szak), közben meg semmi nagyon érdekes nem történt. Alapból a suli is olyan, hogy nagyon kevés programot szerveztek. De osztály szinten is keveset találkoztunk iskolán kívül, ritkán mentünk bulizni is, sőt a covid óta már egyáltalán nem, csak a szalagavatón.

A többiek szociális igényét kielégíti az, hogy kethetene beülünk egy kávéra, de nekem ez kevés. Iskolán kívül csak néhány barátot szereztem ezidő alatt, de ezek nagyrésze is lemorzsolódott, akik megmaradtak azok is csak 1-1 ember, de ez a "nagy társaság vagyunk" érzés nagyon hiányzik.

Olyan rossz, mert egész életemben ezt a végzős évet vártam, és mindig irigykedtem a nővéremre, hogy ő mennyit bulizik, meg ha én is annyi idős leszek, mint ő, akkor majd én is mehetek, közben meg keveset voltam csak, mert nem volt kivel menni. Pedig amikor mentünk azok nagyon jók voltak.

Mostmár csak az egyetemet várom, de mindenki azt mondja, hogy ott már nagyon szét vannak széledve az emberek és ilyen közösség mint a gimiben nem lesz többet mert kibuknak/otthagyják/Erasmusra mennek stb

El kéne engednem ezt a témát, tudom, mert már úgysem tudok változtatni a dolgokon, de úgy érzem, hogy egyszerűen csak nem volt szerencsém, és nem a megfelelő emberek mellé sodort az élet, és emiatt nem tudtam elég élményt gyűjteni, és tapasztalatot szerezni, amire nagyon szükségem lett volna ebben a korban.

2022. ápr. 22. 22:17
A kérdező szavazást indított:
Nekem sem volt jó a gimi, hasonló okokból
Nekem sem volt jó, de más okokból
Életem legjobb évei voltak a gimis évek
Nem volt rossz a gimi, de sokkal jobb éveim is voltak
39 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
A gimi béna, az egyetem az igazi és a legjobb korszak egy ember életében
2022. ápr. 22. 22:23
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem is egyetemen lehet a legtöbbet bulizni, szóval ne aggódj:)
2022. ápr. 22. 22:29
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Gimi felét fiatalkorúan töltöd, dehogy az a legjobb időszak. Egyetemen simán bulizhatsz amíg bele nem halsz kb. A főkérdésre a válasz: Úgy, hogy az életed további részét úgy éled, ahogy szeretnéd.
2022. ápr. 22. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Úgy kell továbblépni, hogy van egy jelened amit most kell megélni és amire most kell odafigyelni és hiába is filozofálsz a múlton, nem fog megváltozni.

Legtöbbször az aktuális teendőidre nincs kihatással az, ami a gimiben történt és gimi után is alakíthatod úgy az életedet hogy az aktuális emberekkel vagy el, ha nem sikerül, akkor meg szervezel olyan programokat, amiket egyedül is élvezel.

A gimis éveim nekem sem a bulizásról szóltak, nem sok barátom lett. Kb annyi az emlékem a gimiből, hogy néha elmentem az osztálytársakkal ide vagy oda, de amúgy meg tanutam és csúfoltak.

Aztán elkezdtem az egyetemet és ott többet eljártam, több emberrel lettem olyan kapcsolatban, hogy tudtam velük beszélni, el tudtam velük menni ide-oda, ráadásul az egyetem biztosított az érdeklődésemnek megfelelő programokat, előadásokat is.

Aztán jött a munka és az egyetemi barátságok feledésbe merültek. Meg úgy az egyetem is. Kedves emlékként gondolok rá, de nem kapaszkodok belé.

Mindig ahol éppen dolgoztam lett pár ember akikkel mélyebb volt a kapcsolatom és mindig ahol úgy éreztem, hogy valami élményt ad, azt megragadtam.

Most úgy élek, hogy minden hétvégére szervezek valami programot, ami olcsón kijön, de lefoglal egész napra (legtöbbször túra) és amiről lehet mesélni, mert annyi élményt adott és hétköznaponként pedig munka előtt és után mszkáok, filmet nézek, olvasok.

Nincsenek eljárós barátaim, de vanak emberek akikkel tudok beszélni, ha valmi nehézség jött az életemben és szeretném, hogy meghallgassanak, cserébe én is meghallgatok bárkit, persze csak ha nem az energiám elszívására hajt.

Valahogy sosem jön elő olyan gondolat, hogy az életem el lett fecsérelve és szürke, egyhangú, mert a gimis éveim nem voltak olyanok, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, mert sosem kötöm az aktuális programjait és teendőimet a múlthoz.

2022. ápr. 22. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Az egyetemen sokkal több ember van, könnyebb megtalálni azokat az embereket, akik hasonlóak és jól érzitek magatokat együtt és rengeteg program is szokott lenni.

Ha tehet menj el gólyatáborban, ott könnyű bekerülni olyan csapatba, közösségbe, akik hozzád hasonlóak és később tolhatjátok együtt az egész egyetemet.

2022. ápr. 22. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is ilyen volt a gimi. Reméltem, hogy az egyetem jobb lesz, de nekem változatlan a helyzet sajnos. Szurkolok, hogy neked az egyetem változást hozzon :)
2022. ápr. 23. 09:27
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Gimiben nagyon széthúzó osztály voltunk. Semmi program,még egy heti kávé sem. Mindenkinek sulin kívül bolt baráti köre. Nekem csak 1 barátnőm volt sulin kívül (kicsit csendesebb lánynak számítottam:))nekem is szörnyen hiányzott ez az érzés.

Aztán jött az egyetem és hatalmas fordulatot vett az élet. Ott konkrétan erőlködnöd sem kell és egymás után születnek a jóbarátok,baráti társaságok.

Azóta lediplomáztam már tavaly és egy nagy multinál helyezkedtem el. Itt is egy nagyon jó baráti társaság alakult ki a kollegákkal, 2 hetente kocsmázás,csapatépítők.

Plusz az egyetemről megmaradt 3 nagyon jó barátnőm akikkel azóta is járunk sokszor programokra,bulizni+egy egyetemi baráti társaságban is benne maradtam,velük van mindig nyári balazon, szilveszteri buli,kocsmázások.

Szóval valószínű ez után jön majd neked is ez a szakasz az életedben!:)

Semmiről sem vagy lenaradva,hidd el! (Tapasztalatból mondom)

25N

2022. ápr. 23. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
Én is ugyanígy érzek. Valaki imádta a gimi minden percét, én meg első naptól kezdve utáltam a sulimba járni. Szar érzés, de ez van, nem vagy vele egyedül.
2022. ápr. 23. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az egyetembe se úgy vágj bele hogy "Ez lesz életem legszebb időszaka" mert így nagyobb az esély a csalódásra. Aláírom hogy van olyan akinek nagyon jól teltek el a gimis évei, kiélvezhette a fiatalságát, de ez egyáltalán nem igaz mindenkire. Én is csak a négy fal között éltem, max a kisboltba mentem el. Egy barátom sem volt a gimis évek alatt.

Szerintem ne görcsölj rá erre, hidd el nem veszítettél semmit. Sok olyan történet van hogy valakinek csak egyetem alatt vagy után indul be igazán az élete.

2022. ápr. 23. 13:15
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, nagyon sokat segítettek, tényleg, hogy nem vagyok egyedül ezzel.

7-es, olyan jó volt ezt olvasni. Örülök,hogy neked ilyen jól alakultak gimi után a dolgok, remélem velem is hasonlóan fog történni:D

Ment a zöld mindenkinek.

2022. ápr. 23. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!