Az iskola tényleg a legalkalmatlanabb hely a tanulásra?
2. Nem az a tudás h bemagolsz egy rakas könyvet!
Hanem azcis hozzatartozik, hogy mastcis meghsllgatsz, vitatkoztok, más nézőpontokat megismersz, tudasmegosztassal isvlehet tanulni, kortársaktól is.
Az iskola arra jó, hogy egy átlagdiák tempójában haladva elmagyarázza az anyagot a tanár, de megtanulni nyilván nem ott fogod, hanem otthon.
Az iskolában a tanár magyaráz, te jegyzetelsz és otthon átnézed a jegyzeteidet.
Ott van például a matek, ahol együtt oldjátok meg a feladatot, nyilván könnyebben megérted otthon és készülsz fel egy dolgozatra / írsz leckét, ha figyelsz az órán.
Ugyanúgy a nyelv, ha vesztek egy új részt a nyelvtanból, gyorsabban készítesz leckét, készülsz a dolgozatra, hogy ha figyelsz az órán.
És még sorolhatnám.
Az diákfüggő, hogy a gyereknek otthon mennyit kell foglalkozni az anyaggal, hiszen nem mindenki átlagdiák, van, aki már úgy jön ki onnan, hogy csak egyszer elég elolvasni a jegyzeteit, illetve ha beteg és otthon pótol, egyedül is megérti, megtanulja, van, aki meg nem érti meg elsőre, hiába figyelt.
De olyan, hogy egy átlagos diák kimegy a suliból és mindenre emlékszik, mind a 7 tárgy anyagára, és 100%-os a tudása, nincsen, mert lehetetlen ennyi információt elraktározni, ellenben, ahogy írtam, otthon hatékonyabban, gyorsabban, könnyebben ír leckét, készül a dolgozatra.
Bemagolva pedig nem szerzel tudást, rövid távon emlékszel, de utána szépen kikopik a fejedből a szöveg.
Próbáld ki, hogy megkérsz egy bökcsészt, hogy foglalja össze, hogy szociológián mikről volt szó a kurzus alatt a tavalyi évben. Aki megpróbálta értelmezni, jegyzetelt, figyelt, stb, az nagyjából elmondja, aki csak bemagolta, az ott fog pislogni.
Én például bemagoltam, mivel ált.köt. tárgy volt, nem kellett ahhoz, amivel foglalkozni akartam, de kellett a kettes, hogy benne legyen az indexben, hogy tejesítettem, és össz-vissz egy mondatra emlékszem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!