Diákok! Hogyan szólítjátok a női tanáraitokat?
Tanci néni xdxdxd ezen be$zarok xdxd
Btw Tanárnő
Alsóban xy néni, a felsőt azt külföldön csináltam, ott keresztnéven szólítottuk a tanárokat és tegeztük őket, kortól függetlenül, gimiben meg tanárnő.
A gimiben indultak 8 osztályosok is. Ott sokszor hallottuk azoktól, akik 8 osztályosba jártak, hogy xy néninek szólították a tanárnőket.
Az osztályunkban talán 1-2 gyerek hozta magával ezt a szokást általánosból, de belőlük hamar kikopott és tanárnőztek ők is, mint a sima nem 8 osztályos gimisek.
Egymás között meg a vezetéknevén említettük a tanárokat. Pl "Bakos irat dogát?", "Varga adott leckét?"
Én 8 osztályos gimibe járok és itt szinte mindenki XY néninek szólítja a tanárnőket (vagy Tanárnőnek, ha nem tudjuk a nevét)
De ha egy tanár miközben hozzánk beszél és egy másik tanárról mond valamit, akkor is XY néniként hivatkozik az illetőre. (Pl. Ma nincs XY néni, szóval elmarad az utolsó óra.)
(11. osztályos vagyok)
NEEE xD
Ilyen kevesen hívjatok tanci neninek?
Mi mindig xDD én kezdtem haha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!