Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mindenhol ilyen gyakori, hogy...

Mindenhol ilyen gyakori, hogy rossz az osztályközösség?

Figyelt kérdés
Ahova jártam eddig iskolába, általánosba meg középbe mindig blokkok vannak és nincs egységes vélemény. Egyszerűen nem tudunk együtt beszélgetni, szórakozni stb.
2022. márc. 20. 00:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenhol, de nálunk nagyon szar, utálom
2022. márc. 26. 07:39
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Ez egy nagyon jó kérdés, most én is ezen tűnődöm.

Én 46 éves vagyok, gyerekkoromban 33-35 körül voltunk egy osztályban. Nem mondom, hogy jó volt a közösség, de volt barátom, és voltak, akiket utáltam. Gimiben szintén.

Jelenleg a gyerekeim osztálya valami katasztrófa! És már mindkettővel iskolát váltottam, és már nem is szeretnék, mert ott sem lesz jobb. Annyira gonoszak egymással, hogy már én kivagyok tőle, nem is értem, a gyerek hogy bír bejárni oda. Vagyis igen, látom, év elején mindenből 5 volt, most örülök, ha kettes. A tanárok teljesen idegbetegek, minden órán dolgozat, ordibálás, kizavarják a gyerekeket óráról, egyáltalán semmit nem tudnak kezdeni a helyzettel.

2022. márc. 29. 15:54
 13/14 A kérdező kommentje:
Meg sok gyerek gengszterkedig középiskolában is
2022. márc. 29. 15:59
 14/14 anonim válasza:

Olyan az osztály, amilyen az a szociokulturális közeg, ahonnan a tanulók verbuválódnak. A szülők erkölcsisége döntően meghatározza a gyermekek viselkedését.

Sajnos egy-két gyermek szét tudja rombolni a közösséget, ami ellen az iskola és a szülők tehetetlenek. Gyakori jelenség, hogy néhány, vagy több családból érkeznek az osztályba diszociális környezetből gyermekek, függetlenül az anyagi helyzetüktől.

A média rá is játszik erre a jelenségre, amennyiben a személyes jogok túlhangsúlyozásával háttérbe tolják a közösségi értékeket, a megértés, segítőkészséget, tiszteletet, és a csapj oda!, harcolj, ha úgy tetszik, akkor üss - szelleme mérgezi meg az osztály légkörét.

Ha a szülők többsége összefogva próbálna segíteni a helyzeten, akkor könnyen előfordulhat, hogy az NGO-k, jogvédőnek álcázott felforgatók a légkört mérgezők mellé állva megaláznák, lehetetlenné tennék a jó szándékú szülőket.

Az igényes család ha megteheti, gyakran váltani kénytelen.

2023. febr. 19. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!