A férjem nagyon tanárellenes,hogyan tudnám jobb belátásra bírni?
Pár év és első osztályos lesz a kislányunk és már útban van a második is.
A férjem kijelentette,hogy ő akar menni minden szülőire,szülői munkaközösségi tag akar lenni.Mondtam, szó sem lehet róla, mert ő nagyon elfogultan áll a pedagógusokhoz.
Ő alapból nem szerette a tanárokat, de a pontot az i-re a gimnáziumi tanárai tették fel.
Az egész onnan indult,hogy gépészmérnök akart lenni mindenképpen.
A gimnáziumi tanárok leakarták beszélni, mert voltak tanulási nehézségei.Azt mondták neki, megfog bukni, nem tudja majd elvégezni, érettségi után menjen inkább szakmunkásnak.
Ő mégis gépészmérnöknek tanult, megszenvedett vele, de 2 félév csúszással lediplomázott és abban is dolgozik.
Ezután meg különösen, ha a téma szóba jön elkezdi őket szidni, mint a bokrot."Az megy tanárnak, aki máshoz hülye; annyi fizetést sem érdemelnek, mint amennyit kapnak;lusták, nem dolgoznak rendesen;.
Nekem is voltak rossz tanáraim, de jók is.A kettő megítélése kiegyenlíti egymást.Neki is lehettek jó tanárai, csak az ő emlékük elhalványulhatott.
"A férjem kijelentette,hogy ő akar menni minden szülőire,szülői munkaközösségi tag akar lenni."
örülj neki addig nyugodtan intézheted magánügyeid, manikűr, fodrász, wellness.
Az a kérdés, hogy milyen megfontolásból akarja ezt csinálni. Ha azért, hogy felforgasson, és nem veszi észre magát, akkor előbb-utóbb csak lejáratja magát és a gyereknek sem lesz az jó.
Néhány bunkó megnyilvánulás nagyon romboló tud lenni.
A tanároknak nagyon szar, és nem mondom, hogy hemzseg a pálya a jó tanároktól, mert többnyire nekem is szar tanáraim voltak, de szar fizetés, szar körülmények... nem csoda, hogy kiégnek esetleg, és a jobbak elhagyják a pályát, mert megtehetik: mennek jó esetben magániskolába, mint Kis Virág (Karácsony Gergely felesége), és a rosszabbak meg maradnak. Némi hőbörgés nem tesz jót.
Az okés, hogy a szülői munkaközösség része, te meg mész a szülőire, és ha gondot tapasztalsz, akkor őt is hívod, de az, hogy már alapból úgy kezd, hogy még nem is tudja, hogy lesz-e gond, már tervezi a szervezkedést, szerintem nem okés.
Más, ha a tanárok mellett is kiáll, de a tanároktól is elvárja a korrekt magatartást, és ezt asszertív kommunikációval előadja, de... ha már a tanárok azt látják, hogy kezdettől fogva a tanári tekintély csorbításával foglalkozik Pistike apukája, az nem jó.
Tény, hogy a tanárok hajlamosak arra, hogy a szülőket egy kicsit lekezeljék, de ezt néhány humoros mondattal tudni kell kezelni. De csak akkor, ha valóban fennáll ez. Ha a korábbi sérelmeit akarja visszaadni, akkor szerintem jobb, ha nem megy. Leírás alapján nem higgadt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!