A férjem nagyon tanárellenes,hogyan tudnám jobb belátásra bírni?
Pár év és első osztályos lesz a kislányunk és már útban van a második is.
A férjem kijelentette,hogy ő akar menni minden szülőire,szülői munkaközösségi tag akar lenni.Mondtam, szó sem lehet róla, mert ő nagyon elfogultan áll a pedagógusokhoz.
Ő alapból nem szerette a tanárokat, de a pontot az i-re a gimnáziumi tanárai tették fel.
Az egész onnan indult,hogy gépészmérnök akart lenni mindenképpen.
A gimnáziumi tanárok leakarták beszélni, mert voltak tanulási nehézségei.Azt mondták neki, megfog bukni, nem tudja majd elvégezni, érettségi után menjen inkább szakmunkásnak.
Ő mégis gépészmérnöknek tanult, megszenvedett vele, de 2 félév csúszással lediplomázott és abban is dolgozik.
Ezután meg különösen, ha a téma szóba jön elkezdi őket szidni, mint a bokrot."Az megy tanárnak, aki máshoz hülye; annyi fizetést sem érdemelnek, mint amennyit kapnak;lusták, nem dolgoznak rendesen;.
Nekem is voltak rossz tanáraim, de jók is.A kettő megítélése kiegyenlíti egymást.Neki is lehettek jó tanárai, csak az ő emlékük elhalványulhatott.
Magyarázd el neki, hogy egy szakma összes képviselőjét egy kalap alá venni elég nagy baromság. Igen, öt érték sérelmek, de ez nem jelenti azt hogy a gyereket is fogja. Ezt illik felnőtt ésszel felfogni.
HA viszont a gyereke hasonló helyzetbe kerül, természetesen lépjen fel az érdekében.
De hitelbe aggódni butaság.
Holyshit első válaszoló...
Diplomával nem jár ész vagy erkölcsi érték/értékrend. Diploma a szakmához kell, de nem lesz tőle se okosabb, se bölcsebb az ember.
Annál kevésbé tartok valakit értelmesnek, mint aki kijelenti, hogy "nekem diplomám van, neki nincs, ergó én vagyok az okosabb" - sajnos találkoztam ilyen emberrel. Szerintem ez mindent elmond az IQ-EQ-ról...
Kérdező, a férjed látásmódján nem tudsz változtatni, akiben suli után is bennemaradt a tanárutálat, és a személyes sérelmeit vetíti ki egy munkakörre, azt nem fogod jobb belátásra bírni. Lebeszélni még le tudod, hogy ilyen mentalitással ne menjen SZMK-ba, mert oda pont azok mennek, aki ráérnek erre (nem csak a szülőire járás és az évnyitó/évzárón való csokorátadás az egyetlen dolguk) és szeretnék is csinálni.
A párod kicsinyes bosszúvágyból menne oda, lejáratná saját magát, ezzel a gyermeteket is, előre látható milyen kellemetlen egy ilyen szülő, aki nem képes magát visszafogni.
A tanárok megítélése mindenkinek a saját dolga, de egy biztos, hogy nélkülük senki nem ott tartana, ahol. Vannak jók és rosszak, de ahhoz képest, hogy mekkora jelentőségük LENNE, egyáltalán nincsenek megbecsülve, a társadalmi ranglétra alján vannak a fizetésükkel együtt. Szerintem nincs szükség további önbíráskodókra.
Utána lehet járni melyik az az iskola, ahol a legjobbak a tanárok. Ami megfelel. Ahol lehet tudni, hogy nem tekintélyelvű nevelés zajlik és ami a leginkább támogatja a diakokat.
Az mindenképpen jó ötlet, ha aktívan részt venne a szülőiken veled együtt, mert ő elég érzékeny ahhoz, hogy lássa ha nem bánnak jól a gyerekkel, te meg ott lennél, mint korlá, hogy kordában tarsd a túlérzékenységet.
A férjednek igaza van!
Én is utálom a tanárokat, mert mindig sírnak, vagy tüntetnek.
Tavaly pl. azért sírtak, hogy soron kívül oltsák be őket, méghozzá Pfizerrel.
Most meg azért sírnak, hogy ne kelljen beoltatni magukat.
(Tisztelet a kevés kivételnek.-)
#5, igen, a kezeletlen gyerekkori traumák, amiket pl. pedagógusok is okozhatnak az primitívség... te is fantasztikus ember lehetsz.
Kell valaki aki a talajon tartja a tanarokkal szembeni ellenszenvét, nem minősítgetni.
Sajnos tanárnak többnyire azok mentek mindig, akik egy komolyabb egyetemi szakra már teljesen alkalmatlanok voltak.
Szegény gyerekeket sajnos ilyenekre kell bízni.
Nem is csodálom, ha a férjed szeretné kézben tartani, hogy ne tudják félrenevelni a gyereketeket.
Nem véletlenül van az a régi és bölcs mondás, hogy:
"aki tudja az csinálja, aki nem tudja, az meg tanítja"
Aki meg már tanítani sem képes, abból lesz a tornatanár.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!