Eg könyvtárban lehetetlen kiönteni az innivalót, mert inni nem lehet, enni sem lehet, hogy ne legyen morzsás a föl és összeknve a könyv, de mi van akkor, ha valakivel más történik (részletek lent)?
Konkrétan arra gondolok, hog mi történik akkor, ha valaki úgy megy el például a könyvtárba, hogy fel van fázva vagy valami nem mindig, de akkor éppen előfordló ok miatt véletlenül bevizel.
Kicsi az esélye, tudom, de ilyenkor mit tesz egy könyvtáros. Egyáltalán, jelenteni kell a kisbalesetet elszenvedett embernek a könyvtáro felé vagy ilyenkor az ember sunnyogva elmegy? Ha jelenti, a köyvtáros rongálás címszóval megbírságolhatja a kisbalesetet elszenvedett embert? Mi ilyenkor a bírság? Milyen további következményei lehetnek?
Iskolai és nem iskolai könyvtár is érdekelne. Legyen nagy könyvtár, mint a Szabó Ervin vagy kisebb, mint pl az E.S. .
Van olyan eset hogy valakire hirtellen rátör és nem tudja visszatartani, felfázás, hólyaggyengülés, kimerültség, inkontinencia, ilyen esetekben előfordulhat.
De olyankor is ha egy nem iskolaikönyvtárba a szül lviszi magávala kisgyerekét aki épp szobatisztaságot tanul.
Én eddig csak muzeális jellegű könyvtárban dolgoztam, ott szerintem rendőrségi ügy lett volna belőle.
Őszintén szólva nem tudom pontosan, mi történik ha tönkreteszed a nyolcezredik Pál Utcai Fiúk kötetet. Gondolom ki kell fizetned.
(Amúgy felfázás esetén is ki lehet menni mosdóba. Meg amúgy se értem, miért akarsz a könyveken ülni??? Ha meg az asztalon van, akkor nyilván ne az asztalra pisilj, ha nagyon rád jön...)
Ja, hát a padlóval nem hiszem hogy sokat foglalkoznak, van takarító. Ilyen téren semmiben se más a könyvtár, mint egy bolt vagy egy mozi, vagy akármi.
Én azt hittem, a gyűjtemény rongálódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!