Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A nyelvtudásotok sem iskolából...

A nyelvtudásotok sem iskolából van?

Figyelt kérdés
Angolból alsós koromban nagyon rossz voltam, középiskolában kezdtem kitűnő lenni belőle. De a nyelvtudásomat nem angol órákon szereztem, hanem játékokból, feliratos sorozatokból.
2022. jan. 25. 15:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én nem szeretem a közoktatást, sok rossz tapasztalatom van onnan.
2022. jan. 25. 17:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem jó úgy, ahogy van, de nekem sikerült jó helyen tanulnom.
2022. jan. 25. 17:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolában angol órák arról szóltak, hogy minden évben ugyan azok angol alap szavakat mondatokat ismételtük. Tehát alig tanultam valamit angolból. Középiskola angol órák is ugyan az a színvonalon volt, mint általános iskola. Igazi angol tudást angol nyelvű video játékok meg forumok folyamatos magyarra lefordításával. Meg tanultam angolul.
2022. jan. 25. 17:24
 14/16 A kérdező kommentje:
Persze megtanultam ott azt hogy: Az emberek csoportosan a legköcsögebbek, akinek nagyobb hatalma van nálad az kedve szerint megalázhat és tönkre teheti a napjaidat, aztán pedig könyöröghet, sztrájkolhat béremelésért. Hogy mások megúszhatnak veled szemben mindenféle jogsértést amiért soha nem kell felelniük, és a többi. Avagy a közösségi élet szépségei.
2022. jan. 25. 17:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Általánosban kettes-hármas körül voltam angolból, de az is igaz hogy én később is kezdtem el angolt tanulni. Két évig tanultam németül, utána kezdtem angolul tanulni amikor másik iskolába kerültem, így fel kellett zárkóznom az osztálytársaim szintjére.

A nyelvtani alapok nagy részét az iskolából tanultam, később pedig angolul kezdtem el írni, társalogni emberekkel online, ill. játékokat is angol nyelven játszottam. Előző év nyarán pedig elkezdtem angol nyelvű videókat nézni, mert valahogy képtelen voltam a beszélt angol nyelvet megérteni, a kiejtésem pedig szintúgy borzalmas volt. Előszőr felirattal néztem a videókat, aztán idővel azt is elhagytam. A kiejtésem sokat fejlődött, és most már képes vagyok megérteni a beszélt angolt is, már nem érzékelem túl gyorsnak, és a szavak sem folynak össze :D A szókincsem nagy részét így szereztem, videók hallgatásából és játékokból. Végzős vagyok gimiben, angolból pedig kitűnő vagyok eddig.

Saját tapasztalataim szerint nem lehet csak az iskolában tanult angolra építeni, ki kell egészíteni. Nagyon fontos mind az órán tanult is, mind amit magára szed az ember filmezés/videójáték közben. Iskolában pedig a tanár is rettenetesen fontos. Egy életunt demovitáló tanár rá fogja nyomni a bélyegét a diákjai tanulmányaira, még akkor is ha tegyük fel van olyan az osztályában aki jó nyelvérzékkel rendelkezne.

2022. jan. 26. 14:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Alsós korom óta tanultam angolt, mégis úgy ballagtam el, hogy 3-4 igeidő ment elég döcögősen szóban, és tőmondatos szövegeket tudtam írni, nagyon alap szókinccsel. A helyzet pikantériája, hogy végig jeles voltam belőle.

A gimimmel viszont szerencsém volt, angol téren legalábbis. A nyelvtant nagyon jól megtanították, szigorúan számon is kérték, szóval ott szereztem meg az erős alapot. A szókincsem nagyját viszont inkább magamnak köszönhetem, bár a suliból is jött jócskán. Fokozatosan egyre több sorozatot néztem (feliratokkal, majd már anélkül), egyre többet olvastam angolul, majd lettek netes barátaim, akikkel angolul beszélgettünk és egy ponton az egész átbillent arra, hogy már csakis angol nyelven mentek a fent írtak. Ha valamit nem értettem, elsősorban egynyelvű szótárból kerestem ki, de olyant nem igazán csináltam, hogy kiírtam a szavakat és onnan tanultam volna. (1-2 kivétel volt csak, a makacsabb szavak)

Szóval én is azt mondanám, hogy a suliban szerzett tudás egy nagyon jó alap, viszont onnantól már nekünk kell továbbfejleszteni.

2022. jan. 27. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!