Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi lenne az iskolai bullyingra...

Mi lenne az iskolai bullyingra a megoldás?

Figyelt kérdés

Szomorúan tapasztaltam ma, hogy egy husisabb gyereket az öltözőben szekálta néhány osztálytársa, hogy "ki szopott már le?" (gondolom a melleire gondoltak), mutasd már meg a csöcseidet, stb. Mert nem lehet mindenki box harcos, márpedig ezeknek ez kéne, hogy abbahagyják. Én is átéltem ezt, tudom hogy milyen xar.

Mit gondoltok?

2022. jan. 19. 17:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
10-es vagyok, miért lettem lepontozva?????
2022. jan. 20. 18:44
 12/19 A kérdező kommentje:
Mert értelmetlen, amit írtál
2022. jan. 20. 19:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Könnyű mondani, hogy védd meg a magad, de a valóság megint más.
2022. jan. 21. 01:47
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam a hetes választ, jelenleg tanár vagyok, igaz csak kisebb csoportokkal, néhány gyermekkel együtt, így én nem tapasztaltam még ilyen jellegű zaklatással, de úgy vélem, az osztályfőnökök komoly nehézségekkel szembesülnek. Őszintén érdekelne mit lehet tenni a felsoroltakon túl egy ilyen helyzetben? Ha a zaklató és/vagy a szülei nem partnerek, mégis mit tehet a pedagógus? Az iskolából kicsapás ma már nem alternatíva, hihetetlenül sok időbe és az áldozat sok szenvedésébe kerül, hogy idáig jusson a helyzet. Sokszor sajnos az áldozat gyermeket viszik el az iskolából, pedig pont, hogy fordítva kellene. :(
2022. jan. 21. 10:24
 15/19 anonim ***** válasza:
6%
Állítólag Büdi Lilit még a tanár is csúfolta, ő is büdi lilinek hívta. Szerintem ez a legjobb megoldás, ha beállnak a zaklatók közé a tanárok.
2022. jan. 22. 07:05
 16/19 anonim ***** válasza:

14-es, tanár létedre ahhoz mit szólnál, ha akit bullyzni próbálnak, egy jól képzett küzdősportoló kisgyerek, és a nála 1 fejjel magasabbakkal is könnyedén elbánik? És miután minden hangadót lecsavart, lebombázott, tisztelet övezi a kismajmok között. Tisztára, mint a börtönben vagy mint a majomketrecben. True story.

Azt mondod biztosan, hogy nem ez a megoldás, mert ezt tanuljátok valahol, de nem tudom hol. A tanárképzőben beszélik ezt a sok sületlenséget?

Kéne nektek, tanároknak olyan kurzus, hogy igazságszolgáltatás vagy ítélkezés, mert sokszor azt is büntetitek, aki reagál a jogsértésre. Tanuljátok meg azt szankcionálni, aki kezdi!!

2022. máj. 12. 06:22
 17/19 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Szerintem semmi olyat nem írtam, amire te reagáltál. Hol írtam olyat, hogy a bántalmazott nem védheti meg magát? Pont ez az, ez egy nagyon nehéz helyzet és jelenleg nincs rá olyan megoldási javaslat, ami hatékonyan és gyorsan működne. S igen, tudom, biztosan van olyan tanár is, aki simán elintézi azzal, hogy ej, verekedtek a gyerekek, mindkettő beírást kap és ennyi. De én a hosszan tartó zaklatásról, bántalmazásról beszélek. Hogy vajon mi lenne a helyes megoldás? Mert nem az, hogy a bántalmazónak beírogatunk, üzengetünk a szülőnek, aki magasról tesz rá. Ez csak partneri munkával oldható meg. Sajnos erről SEMMIT nem tanultam a főiskolán, mert nem volt a tananyag része, ami szerintem felháborító.
2022. máj. 12. 08:47
 18/19 anonim ***** válasza:

Akit hosszasan bántalmaznak, azt ki kell képezni arra, hogy egy brutális harcos váljon belőle. Más megoldás nincs. Amelyik szülő erre nem képes, vagy nem jut el idáig, az alkalmatlan szülőnek.

Kedvencem: osztályfőnöki óra keretében, az iskolapszichológus jelenlétében megkérdezték a gyerekeket, hogy milyen módszerekkel érdemes védekezni a bullying ellen.

Volt olyan kisgyerek (és neki volt igaza), aki azt mondta, ha bullyzni merik, tettlegességig fog fajulni a dolog.

Volt olyan kisgyerek, aki erre azt mondta, nem ez a megoldás...

A tanár és a pszichomókus azt javasolta, levegőnek kell nézni a zaklatót. :)

Hát, ez is buta ötlet, mert akkor a zaklatók azt gondolhatják, nem mer visszaszólni a bántalmazott, és méginkább rászállnak.

2022. máj. 12. 09:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Az általános iskolás éveim arról szóltak, hogy azt a tanácsot kaptam, nézzem levegőnek a zaklatót. A tanárok az egész zaklatást nézték levegőnek.
2022. máj. 12. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!