Mi lenne az iskolai bullyingra a megoldás?
Szomorúan tapasztaltam ma, hogy egy husisabb gyereket az öltözőben szekálta néhány osztálytársa, hogy "ki szopott már le?" (gondolom a melleire gondoltak), mutasd már meg a csöcseidet, stb. Mert nem lehet mindenki box harcos, márpedig ezeknek ez kéne, hogy abbahagyják. Én is átéltem ezt, tudom hogy milyen xar.
Mit gondoltok?
14-es, tanár létedre ahhoz mit szólnál, ha akit bullyzni próbálnak, egy jól képzett küzdősportoló kisgyerek, és a nála 1 fejjel magasabbakkal is könnyedén elbánik? És miután minden hangadót lecsavart, lebombázott, tisztelet övezi a kismajmok között. Tisztára, mint a börtönben vagy mint a majomketrecben. True story.
Azt mondod biztosan, hogy nem ez a megoldás, mert ezt tanuljátok valahol, de nem tudom hol. A tanárképzőben beszélik ezt a sok sületlenséget?
Kéne nektek, tanároknak olyan kurzus, hogy igazságszolgáltatás vagy ítélkezés, mert sokszor azt is büntetitek, aki reagál a jogsértésre. Tanuljátok meg azt szankcionálni, aki kezdi!!
Akit hosszasan bántalmaznak, azt ki kell képezni arra, hogy egy brutális harcos váljon belőle. Más megoldás nincs. Amelyik szülő erre nem képes, vagy nem jut el idáig, az alkalmatlan szülőnek.
Kedvencem: osztályfőnöki óra keretében, az iskolapszichológus jelenlétében megkérdezték a gyerekeket, hogy milyen módszerekkel érdemes védekezni a bullying ellen.
Volt olyan kisgyerek (és neki volt igaza), aki azt mondta, ha bullyzni merik, tettlegességig fog fajulni a dolog.
Volt olyan kisgyerek, aki erre azt mondta, nem ez a megoldás...
A tanár és a pszichomókus azt javasolta, levegőnek kell nézni a zaklatót. :)
Hát, ez is buta ötlet, mert akkor a zaklatók azt gondolhatják, nem mer visszaszólni a bántalmazott, és méginkább rászállnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!