Mi lenne az iskolai bullyingra a megoldás?
Szomorúan tapasztaltam ma, hogy egy husisabb gyereket az öltözőben szekálta néhány osztálytársa, hogy "ki szopott már le?" (gondolom a melleire gondoltak), mutasd már meg a csöcseidet, stb. Mert nem lehet mindenki box harcos, márpedig ezeknek ez kéne, hogy abbahagyják. Én is átéltem ezt, tudom hogy milyen xar.
Mit gondoltok?
Sajnos volt már nem egy olyan gyerek Magyarországon is, akit az öngyilkosságba hajszoltak ezzel a társai.
Ezt a dolgot az osztályfőnöknek kellene kezelnie az osztályában. Csak hát ha olyan alkalmatlan pedagógus, mint az exbarátnőm volt, akkor erre képtelen. Na aztán erre akarnak béremelést a pedagógusok!
Szerintem az iskolai bullying nem a megoldandó probléma, hanem tünet. A megoldás az lenne, ha az egész szemlélet megváltozna külsőről, dominanciáról, ellenségességről, megalázásról.
Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan gyerek, aki otthon a szüleit tiszteletteljes kommunikációt folytatva látja, meg akivel töltenek érdemi időt, nem a TikTok meg ilyen sz.rok nevelik, annyira empátia nélküli legyen, hogy így zaklat másokat. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig a legellenségesebb környezetben cseperedő gyerekek a hangadók, aztán csapódnak hozzá a hasonlóan szocializálódó gyerekek.
Arról nem is beszélve, hogy manapság már mindenért a pedagógus a hibás, a gyerekek sokszor azt érzik, hogy az iskola azért van, hogy saját személyi csicskákat biztosítson nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!