A tanár elveheti a diák személyes tulajdonát?
Ahogy a #2 írta, hogy az kb. 20 éve történt. Egyébként szerintem akkor sem volt túlzottan jogszerű, nemhogy manapság. Ebben igazad van!
Nekem egy teljes hétvégére vette el!
(Amúgy mivel anya rendőrségi dolgozó volt akkor, így utána jártunk, hogy a nap végén KÖTELES visszaszolgáltatni!)
De legalább rendes volt mert feltöltötte,mert lemerült, így nem csináltunk belőle ügyet :d
Bár nekem rendvédelemben dolgozó rokonom is van, erről nem beszéltem még vele ilyen témáról. Pedagógussal viszont viszont igen. Az Nkt. értelmében az oktatási intézmény SZMSZ-e és házirendje dönti el, hogy mi az a maximális idő, amire a pedagógus beszedheti a diákoktól az órához nem szükséges eszközöket. A mobiltelefon-készülékeket alapvetően ritkán gyűjtik be. A kérdező pedig tisztázta, hogy nem mobiltelefon-készülékről volt szó.
Szóval téves információt kaptál vagy a KORÁBBI szabályozás talán enyhébben kezelte a kérdéskört.
Kedves Gábor!
Látom nagyon védi a mai kor "tanárait"!
Semmilyen tárgyat nem tarthat magánál a pedagógusok,az ilyen házi rendek jogsértőek.
Jól néznénk ki, ha a tanárok így legálisan lophatnának! A rendőrségnek van joga max lefoglalni bűncselekmény esetén,de a "tanár" nem hatósági személy.
Simán perelhető az ilyen!
"Pedagógus" rokonsága senkit nem érdekel.
Azt javaslom hogy 71 évesen tessék tájékozódni,ne tessék ilyen idős korban már a netet,különösen a közösségi fórumokon írogatni provokálni. Lássa be ez már nem az ön világa,bizony eljárt ön felett az idő,ahogy felettünk is elfog.
Tessék inkább unokázni,higgye el szép dolog,és szép kort megélt.
( Egy tanár szakos hallgató)
Kedves Hallgató! Az internet pedig nem csak a Te korosztályodé. A párom közel 40 évig volt polgári területen jogász, szóval ne oktasson ki. Egyébként a provokatív kérdést éppen a kedves Kérdező tette fel, hisz minden benne van a jogszabályokban, a köznevelési intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában valamint Házirendjében. Amennyiben e jogszabályok valamelyike engedélyezi, akkor igenis akár év végéig magánál tarthatja az elvett eszközöket. Ezt ugyebár a tanárképzőn is elmondják. Egyébként ismerek pár olyan tanárt (bár ők már csak magánórákat adnak), akik velem egy korúak vagy esetleg idősebbek. Megjegyezném, hogy a legidősebbik húgom megközelítőleg 30 éve pedagógus. Hagyj higgyek jobban neki, mint egy hallgatónak, aki talán életében néhányszor volt ugyan katedrán, de nem élesben, hanem gyakorlati szinten.
A többire inkább nem reagálnék, mert nem e kérdéskörhöz tartozik.
Azta mindenit mik vannak a családjában. Bódis József oktatási miniszter nem rokon véletlenül?
Tuti hogy az 😄😄😄
Jó, hát amíg diák voltam, tőlem nem vette el senki a telefont. Mert mondtam, hogy ez az én tulajdonom, és nincs joga elvenni, mivel nagyon drága. Lehet, hogy ezt nem veszi figyelembe egyikőtök se, de a mai diákok már simán 300 ezres telefonokkal mennek iskolába. És egy ilyet hogy vegyen el? Azért ez semmiképp nem jogszerű. De mondom, nálam nem merték elvenni, mert vissza is kérdeztem, hogy vállalja e a felelősséget, és ha elveszti vagy ellopják tőle, akkor ki is fizeti nekem?
(Saját pénzből vettem, én dolgoztam meg érte)
Egyébként az órát nem zavartam vele, nem zajongtam soha. Csendben ültem a helyemen és vártam az óra végét
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!