Mit tegyek, ha az iskolámban az embereknek nagyon számít az anyagi státusz (márkás ruhák, telefon stb.) de nekem ezek nincsenek meg és emiatt a suliban nincsen társaságom?
Ez nehéz lehet, de talán van ott más is, aki hozzád hasonló. Együtt könnyebb. A másik, hogy álcázhatod magad csudabogárnak, pl. akit a művészetek érdekelnek, esetleg aki a sportnak, vagy más pozitív szenvedélynek hódol, és ezért puritán. A gazdagság fitogtatása általában sekélyes jellemre vall, ezt fel tudod használni ellenük.
Ami még eszembe jut, hogy csináltass egy pólót "Mindenkit meztelenül temetnek el" felirattal. :)
Keress még olyat, aki nem ilyen ruhákban jár, hanem olyan, mint te.
Vagy ahogy a dédpapám mondaná, az iskolát csak tanulásra használd, barátkozásra nem való!!
Melyik suli ez?
Elit gimibe jártam, sose volt téma a pénz vagy amiatt bántás, hogy valaki nem költ bizonyos holmikra, ez nálunk kimaradt.
Nálunk csak ezek az elkényeztetett seggfejek abba kötöttek bele, aki nem volt szép vagy éppen helyes, hogy milyen ronda xy, meg persze homofóbok, rasszisták és antiszemiták voltak.
Engedd el ezt a dolgot!
Felesleges velük leállni beszélgetni,ha számukra ez a rend.
Nekem vannak drága,régi de mégis jó és régen és ma is drágának számító,eredeti ruháim.
Sokan megdicsértek miattuk.
Viszont ezekből 1-2 van.
Minőségre mész,vagy mennyiségre?
Persze,anyutól kér pénzt,elmegy újságot olvasni időseknek,akik már szemüveggel se látnak...
És kidobja az egészet egy cipőre,ami 40 vagy 70 ezer.
És utána kitől kér cigit szünetben?
És utána kivel hívatja meg magát egy sörre,epresvodkára?
Aha.
Örül,ha marad 200 forintja egy energiaitalra,és kifújt.
Ne adj Isten megteheti,mert a szülei szeretik és a kevésből is sokat adnak,vagy esetleg gazdagok a szülei.
Ez semmit sem jelent!
Én inkább halnék meg egy olcsó ruhában úgy,hogy minden oké,minthogy elüssön egy autó a drága ruhámban,mert az 50 ezer forintos vezeték nélküli fülhallgatómon ezerrel hallgatom a zenét és nem figyelek.
Jó persze a sofőrnek is figyelnie kell,de ha piros a lámpa a gyalogosnak akkor mehet városon belül egy bizonyos sebességgel.
Ebbe most ne menjünk bele,pont olyan hibás ilyen esetben a gyalogos is.
Lényeg!
Biztos hogy drágább cuccokban járok is vannak,akik normálisak.
Suliba jársz,tehát tudnod kéne hogy TE IS és a kortársaid is éretlenek.
Majd rájössz erre,mikor rájössz arra hogy mennyi mindent nem tudsz.
Most neked tanulnod kell hasznos dolgokat,érnie kell a személyiségednek,a tudásodnak a lélekről meg mindenről.
Neked most tapasztalnod kell,elveszni egy idegen városban,megismerni véletlen valakit ott aki éppen arra megy amerre te,és pont ugyanabba a klubba jár mint te,és segít eligazodni.
Ez egy példa,lesz ezer másik csak legyél nyitott.
Ne adj olyanok véleményére,akik nincsenek ott mint te.
Persze a gazdagságot gyakran rossz dolgokkal asszociálják.
Ami igaz is,mert sokan a könnyű úton érik el.
Anya adj pénzt cipőre,apa adj pénzt cipőre,stb. Viszont ezek a cipők meg minden más is véges életűek.
Utána kitől kérnek,ha felnőnek?
Igen,lehet hogy a családjuk még támogatja őket. De meddig?
Én nagyon ritkán kértem pénzt,akkor se kértem ha nem volt sokszor.
1-2 kétségbeesett,sorsdöntő dolognál is szégyelltem.
Mindig mentem feketén dolgozni anno iskolás koromba,hogy legyen zsebpénzem.
Igaz,napokba tellett,mire megkerestem valamit.
De volt 1-2 kétezres,5-6db ezres,meg egy vagy két ötezres a zsebembe.
Néha 1-2 tízezres,néha két napba telt mire 1 napomat kifizették,néha többet kaptam néha kevesebbet.
De örültem,hogy szégyen szemre eljárkálok kocsmázni és nem hívattam meg magam.
Illetve hogy viszonozni is tudtam,ha meghívtak.
Nem kölcsön,de aki értem tesz,azért én is teszek,ez nem egy nagy dolog.
Azért hívom én is meg őt,mert ő is engem.
Szeretné,ha hideg sör lenne a számban,ami felüdít.
Az érzés a fontos,az ajándék,nem a pia,meg nem az ára.
Ők nagyrészt biztos hogy nem dolgoznak meg érte.
Persze,8 óra suli,utána kis tanulás hogy a 3-as meglegyen,mert a kettesnél szebb és közepes a neve.
Ha kettes az se baj,majd a jövő heti dogára tanulnak,vagy ahogy esik.
Hozzá vannak szoktatva a könnyű élethez.
Nem mondom,hogy az a helyes ha a gyerek suliba járás mellett otthon vág fát reggel 6-kor,és mikor hazaér estig.
Ez sem jó!
Még gyerek,had éljen.
Kicsit tanuljon,dolgozzon,de legyen szabad annyira,amennyi jár a gyerekséggel.
Nem a munkáért kell dolgoznia,hanem hogy kicsi alázatot tanuljon a munka iránt. Szokja,hogy tennie kell ha akar valamit.
Persze ezért látnia kell jutalmat is,ingyen ne menjen fát hasogatni.
De manapság már az a menő,akinek vesznek egy 400 ezer forintos Iphone-t,aminek a kamerája jobb mint egy vadászrepülőgépé.
Menj és tegyél azért,hogy neked is jobb legyen.
Ne hajtsd azért magad túl,de tegyél ha baj van.
Én el is dobtam a régi cipőm,ami szét is jött.
Rongyosra kijártam,más már rég eldobta volna de nekem más nem volt.
Kérni se volt arcom.
Tudom milyen érzés.
Én kívánom neked,hogy ne is legyen esélyed ott barátokat szerezni,ahol az anyagiakkal kezdődik a belépés a társaságba.
Barátokat szerezni nem csak iskolában lehet,ezer másik hely van a földön.
Sokan javasolják hogy könyvtár,meg stb...
Na most akkor az egész életed a könyvtárban töltöd?
Na ugye hogy nem!
Menj máshova,ne erőltetve akarj barátkozni mellesleg.
Legyen természetes,te is keress másokban neked tetsző dolgokat,hasonlóságokat.
Ne barátkozz csak azért,mert most jelenleg nincs olyan sok.
Most bármi jó lesz.
Nem!
Minőséget keress!
Ha 10 van,akik nem jönnek segíteni ha meg akar enni az oroszlán,akkor lehetnek 100-an is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!