Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy bosszuljam meg a "menő"...

Hogy bosszuljam meg a "menő" osztálytársakat?

Figyelt kérdés

Két osztálytársam nagyon elhiszi, és már több osztálytársamat szóban megszégyenítettek, online írásban zaklatták, volt, hogy az egyikük üzenetben fenyegetőzött, és most rólam beszéltek az egész osztálycsoportban elfogadhatatlanul, ráadásul ok nélkül. Eddig próbáltam normálisan állni hozzájuk, tudom, hogy az értékrendjük fel van borulva, azt is, hogy ők nem gondolkoznak el a tetteiken, mondataikon, mert igazából fel sem fogják őket, de folyamatosan ezt teszik, és ha nálam gyengébb lelkületű osztálytárssal is megtörténik ez, én azt már nem fogom tudni szó nélkül tűrni.

Arra gondoltam, hogy összegyűjtött írásos bizonyítékokat (több embertől), kinyomtatva viszem az igazgatónak, de reálisan gondolkodva nem hinném, hogy drasztikusan intézkedik.

Arra is gondoltam, hogy szerkesztek egy plakátot ezekkel az üzenetekkel, az arcukat is rárakom, csak a szemüknél rakok egy fekete csíkot, mint valami bűnözőknek, és az iskolában, meg az osztályteremben kiplakátolok párat, valami jó felirattal, de azért túlságosan felelősségre vonható lennék. Az is tetszene, ha a szüleik munkahelyére elküldeném ezeket a beszélgetéseket, de nyilván az ilyen embereknek a szüleik is ilyenek, szóval eltussolni próbálnák az ügyet. Az utolsó gondolatom véletlenek sorozata lenne, olyan dolgok, amiket nem lehet rám bizonyítani, pl. ráöntök a drága pulcsijára "véletlenül" valamit, eljátszom, hogy megbotlok, vagy a könyvére, füzetére, nekimegyek "véletlen", kibuktatom, tehát mindennap egy kis véletlennel terrorizálom. Megverni nem tudom őket, erőkülönbség miatt, bár nagyon szeretném. Már b*ssza a szemem, hogy az osztályban félnek tőlük, és nem mernek cselekedni, nem akarok tétlenül ülni, azt akarom, hogy valamennyire visszakapják. Mit tanácsoltok?

2021. nov. 14. 19:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Egyik ötlet sem hangzik túlzottan jól, szerintem mindből inkább te jöhetsz ki rosszabbul.
2021. nov. 14. 20:00
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez a kinyomtatom és viszem az igazgatóhoz dolog nem lenne rossz. Főleg ha nyomtatnál mellé pár olyan esetet, ahol a hasonló bullying miatt lettek öngyilkosok a diákok, és azzal együtt vinnéd az igazgatóiba az ügyet.
2021. nov. 14. 20:02
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

A plakátos dolgot hagyd, de screenshotot mindenképp tegyél el, először próbálj meg beszélni a szüleikkel, oda viheted a képernyőmentéseket is.

Ha nem válik be akkor az igazgatóhoz.

A "véletlenes" dolgot hagyd, inkább hívd össze az osztályt és közösen menjetek az igazgatóhoz/osztályfőnökhöz ha minden kötél szakad.

Tudom nem illik ilyet kérdezni, de cigányok ezek a srácok ?

2021. nov. 14. 20:03
 4/25 anonim ***** válasza:
93%
Ne hallgass az 1. válaszolóra, komolyan. Az még jobb lenne, ha nem egyedül küzdenél ellenük, hanem összefognátok, összeszednétek az üzeneteiket, és irány az igazgatóhoz, aki remélhetőleg behívja a két idióta szüleit. Ne próbálj meg verekedni velük, azzal nem mész semmire, mindenképp vonj be egy felnőttet, akárhány évesek is vagytok.
2021. nov. 14. 20:05
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom ti nagyon nem ismeritek a tanárok, intézményvezetők hozzáállását ilyen dolgokhoz. Ahogy én ismerem őket, még ha be is viszed ezeket, max vállat von rá hogy oldják meg a gyerekek egymás között a rivalizálást. Addig szarnak mindenre magasról míg valaki meg nem hal, nem folyik vér, vagy egyéb már btk.-ben foglalt eset történik.
2021. nov. 14. 20:07
 6/25 anonim ***** válasza:
90%

5

Sajnos ez igaz, de jobb megpróbálni mint tovább tűrni a piszkálódást.

2021. nov. 14. 20:08
 7/25 anonim ***** válasza:
0%
Már bocs, de az igazgatónak mi köze van ahhoz, hogy miket írnak nektek vagy rólatok valakinek privátban? Épp úgy kakálja le ő, ahogy mi.
2021. nov. 14. 20:09
 8/25 A kérdező kommentje:

#3 - jogos kérdés, de nem azok. Színmagyar vidéki újgazdag kölykök

#5 - igen, ezért is kételkedem, mert már volt igazgatói ügyük, igaz, más miatt, de az ilyeneket csak a nyilványos megszégyenítés vagy az önbizalmuk földbetiprása hatja meg, ami miatt én is bajba kerülhetek, ezért keresek valami frappáns ötletet

2021. nov. 14. 20:10
 9/25 A kérdező kommentje:
#7 ha nem érdekel nem muszáj válaszolni, az ilyenfajta zaklatásnak igenis fontosnak kellene lennie, ezért akarom felemelni a hangomat. Nem tehetnek meg mindent
2021. nov. 14. 20:11
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

7

Azért nem éppen, ha egy bizonyos szintet megüt a zaklatás, halálos fenyegetés stb, akkor ő az a személy aki akár ki is csaphatja a diákot!

2021. nov. 14. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!