Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Butának érzem magam a csoportt...

Butának érzem magam a csoporttársaimhoz képest, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
A tesztek, amiket írok, sorra rosszul sikerülnek, van olyan is ami egyes lett. Lassan fogok fel dolgokat, körülöttem mindenki okosabbnak tűnik. Volt olyan teszt, amire egész sokat tanultam és úgyis hármas lett, egy olyan tárgyból, amit már tanultam csak négyest tudtam írni, bár nem tanultam rá, de akkor is. Amikor kérdeznek valamit a tanárok nem értem meg a kérdést egyből, mintha más nyelven beszélnének. Érdemes lenne szakot váltanom szerintetek? Vagy tanulással kiküszöbölhető lenne?

2021. okt. 29. 17:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Mit tanulsz?
2021. okt. 29. 17:31
 2/17 anonim ***** válasza:
97%

#2-eshez csatlakozva: mit tanulsz (humán terület, vagy reál inkább?)

és: Hogyan, milyen módszerrel tanulsz?

2021. okt. 29. 17:39
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Érdekel, amit tanulsz?
2021. okt. 29. 17:40
 4/17 anonim ***** válasza:
50%
1-es ezt azért nem kellett volna.
2021. okt. 29. 17:40
 5/17 anonim ***** válasza:
11%

Az 1-es vagyok!

Miért, ezen az oldalon már nem lehet klasszikust idézni?

2021. okt. 29. 17:42
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
6os a valóság néha kiábránditó.
2021. okt. 29. 17:43
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
Én is így éreztem magam az egyetemen, mindig kilógtam a sorból a nehéz felfogásommal, a rosszabb jegyeimmel. Én nem szégyelltem, és segítséget kértem a kedvesebb szaktársaimtól, összeültünk zh-k előtt pár napra, és együtt tanultunk. Nekik is jó volt, ráadásul az önbizalmamat is feljebb vitték. Kiderült, ők nem tartanak annyira hülyének mint én magamat, csak kishitű voltam.
2021. okt. 29. 17:43
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Átérzem, programtervezőnek tanulok, de nagyon minimális előképzettséggel kezdtem a szakot. Csoporttársaim már a kezdetektől fogva jók voltak, értették a dolgokat (legtöbben már foglalkoztak programozással azelőtt), átmentek, én első féléven 2 tárgyat buktam. Rákövetkező félévben szintén egyet, így most egy év csúszásom van. De csinálom :) Csinálni kell, kitartani, kérni korrepetálást szaktársaktól, általában szívesen segítenek, összeülni többen tanulni. Mostanra már a jó tanulók is kezdenek lejjebb adni mert a felsőbbéves tárgyaink nagy részét eléggé rossz tanárok tartják (csak ledarálják az anyagot, nem pedig tanítják, nem fogalmazzák meg egyértelműen az elvárásokat egy egy feladattal kapcsolatban és te vagy a hülye, ha félreérted, emailekre elvétve válaszolnak, akkor is flegma stílusban sokszor köszönés nélkül de ha személyesen keresed őket akkor lecsesznek hogy ott az email azon kell keresni stb.) viszont segítünk egymásnak felkészülni, minta zh-kat oldunk meg együtt és így megcsinálható :D

TLDR: Ha érdekel a szak, akkor kérj segítséget csoporttársaktól, biztosan lesz aki segíteni fog, illetve fektess picit több időt a tanulásba és simán menni fog :) Az hogy elsőre nem érted meg a dolgokat, nem probléma. Van akinek jobban rá van hangolódva az agya. Nézd át, tanulmányozd és másodjára, vagy harmadjára menni fog neked is.

2021. okt. 29. 17:59
 9/17 A kérdező kommentje:
Most vagyok 1. éves általános orvos szakon. Igaz, hogy nem vagyok valami szorgalmas, de a felfogásommal is baj van, mert amit más megért azonnal, én azt csak egyedül tudom megérteni, úgy h felette ülök egy darabig. Jelenleg elég reálos az egész, én inkább humán beállítottságú vagyok (tipikus filozófus fajta). Szoktunk összeülni, megbeszélni a dolgokat, de akkor meg általában én magyarázok a végén mégis nekem lesz rosszabb vagy ugyan olyan a tesztem. Egyszerűen nem tudom magam hová tenni. Érdekel a szak, de amiket most tanulunk marhára nem mennek (fizika, kémia, statisztika) Mindegyik max ilyen kettes szinten megy jelenleg a jegyeim alapján. Sokszor meg az van, hogy értem a dolgokat, viszont nem tudom leírni, megfogalmazni helyesen.
2021. okt. 29. 18:33
 10/17 anonim ***** válasza:
72%

Ó, ezzel semmi baj sincs! Tíz perc, száz példa! (Jó, eleinte lassabban megy majd.)

Valószínűleg nem vagy butább a többieknél, csak a rutin hiányzik. Ha eleve úgy állsz hozzá, hogy "ezt fú, de mennyire utálom" akkor persze szar lesz, de ha rá tudod venni magad a kitartó (akár éjszakába hajló) gyakorlásra, akkor egyre több minden a "kisujjadból jön" majd.

És ne hidd azt, hogy ez kidobott fáradság: az orvosi szakmában is szükség van (vagy legalábbis lenne) jól begyakorolt algoritmikus gondolkodásra. (Sajnos sok dokinál azt tapasztaltam páciensként, hogy az ok-okozati összefüggések helyett inkább az "így szoktuk" vezeti a kezüket.

Szerintem.

2021. okt. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!