Butának érzem magam a csoporttársaimhoz képest, mit kéne tennem?
#2-eshez csatlakozva: mit tanulsz (humán terület, vagy reál inkább?)
és: Hogyan, milyen módszerrel tanulsz?
Az 1-es vagyok!
Miért, ezen az oldalon már nem lehet klasszikust idézni?
Átérzem, programtervezőnek tanulok, de nagyon minimális előképzettséggel kezdtem a szakot. Csoporttársaim már a kezdetektől fogva jók voltak, értették a dolgokat (legtöbben már foglalkoztak programozással azelőtt), átmentek, én első féléven 2 tárgyat buktam. Rákövetkező félévben szintén egyet, így most egy év csúszásom van. De csinálom :) Csinálni kell, kitartani, kérni korrepetálást szaktársaktól, általában szívesen segítenek, összeülni többen tanulni. Mostanra már a jó tanulók is kezdenek lejjebb adni mert a felsőbbéves tárgyaink nagy részét eléggé rossz tanárok tartják (csak ledarálják az anyagot, nem pedig tanítják, nem fogalmazzák meg egyértelműen az elvárásokat egy egy feladattal kapcsolatban és te vagy a hülye, ha félreérted, emailekre elvétve válaszolnak, akkor is flegma stílusban sokszor köszönés nélkül de ha személyesen keresed őket akkor lecsesznek hogy ott az email azon kell keresni stb.) viszont segítünk egymásnak felkészülni, minta zh-kat oldunk meg együtt és így megcsinálható :D
TLDR: Ha érdekel a szak, akkor kérj segítséget csoporttársaktól, biztosan lesz aki segíteni fog, illetve fektess picit több időt a tanulásba és simán menni fog :) Az hogy elsőre nem érted meg a dolgokat, nem probléma. Van akinek jobban rá van hangolódva az agya. Nézd át, tanulmányozd és másodjára, vagy harmadjára menni fog neked is.
Ó, ezzel semmi baj sincs! Tíz perc, száz példa! (Jó, eleinte lassabban megy majd.)
Valószínűleg nem vagy butább a többieknél, csak a rutin hiányzik. Ha eleve úgy állsz hozzá, hogy "ezt fú, de mennyire utálom" akkor persze szar lesz, de ha rá tudod venni magad a kitartó (akár éjszakába hajló) gyakorlásra, akkor egyre több minden a "kisujjadból jön" majd.
És ne hidd azt, hogy ez kidobott fáradság: az orvosi szakmában is szükség van (vagy legalábbis lenne) jól begyakorolt algoritmikus gondolkodásra. (Sajnos sok dokinál azt tapasztaltam páciensként, hogy az ok-okozati összefüggések helyett inkább az "így szoktuk" vezeti a kezüket.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!