Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy tanuljak gyorsan vagy...

Hogy tanuljak gyorsan vagy annyira hogy jó jegyeim legyenek?

Figyelt kérdés

Mit tudtok ajánlani magolás helyett? Vagy hogy tudnám beosztani az időmet a tanulásra? Kb a haza utam 1 óra és legkésőbb 15 30 kor végzek

Szeretnék pihenni, mert mindig fáradt vagyok nao végére este pedig nincs kedvem semmihez..

Most fogok érettségizni és valahogy rá kéne vennem magam a tanulásra, muszáj, ötlet..?

2021. okt. 4. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Értsd meg az anyagot és akkor nem kell magolni.

A törit meg hasonlókat meg úgy olvasd mint egy regényt. Nem szó szerint kell tudni a dolgokat, hanem a "cselekményt". Illetve ha érettségire készülsz, akkor nézd meg, hogy milyen feladatok vannak és olyanokat gyakorolj (az írásbelihez pl töriből nagyrészt szövegértésre lesz szükség és nem nem bemagolt adatokra).

2021. okt. 4. 20:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A tananyag nagy részét nem magolni kell, hanem megérteni. Még az olyan tárgyaknál is, amik "seggelősek" sokat segít, ha megérted a folyamatokat, célokat, stb.

Ne az órát nézegesd, hogy "na most tanultam 2 órát, elég lesz", meg ne azt számolgasd, hogy hány oldalt olvastál el, hanem koncentrálj arra, hogy felfogd miről van szó.

2021. okt. 4. 22:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha az órán figyelsz és jegyzetelsz, az már fél siker. hozzáolvasod az anyagot és nem magolod, megérted és nincs gond. Meg azt mondod a haza út 1 óra, én rengeteget buszoztam és nagyon sokszor ott tanultam.
2021. okt. 5. 08:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!