Zaklat az egyik osztálytársam! Mit tegyek?
Hát az gyönyörű...
Kölyök, hozzád sem szól a csaj, elhiszem, hogy irritáló, de nem bánt.
A leírás alapján nem úgy tűnik, hogy egy gátlástalan, nyomulós zaklató, inkább csak nem százas, kicsit gyoggyant. Mikor az én barátomra volt rákattanva egy ilyen kis "furi", csak magamban mosolyogtam. Úgysem mert volna csinálni semmit, meg a barátom sem volt az az elcsábítható típus, az pedig csak hab volt a tortán, hogy egyáltalán nem volt az esete a lány, ő is csak furának találta. Idétlen és gyerekes lett volna ebből a semmiből cirkuszt csinálnom, nem is éreztem az én dolgomnak az egészet, ennél több önbecsülésem van, és a kapcsolatomban is biztosabb vagyok. Lekopott magától.
Hívd félre, kérdezd meg, miért csinálja ezt. A kérdés, és az, hogy ki kell mondania, mit művel, kizökkenthetik, és elég kínossá tehetik neki a helyzetet ahhoz, hogy leszálljon rólad. Azért mondd is el neki még egyszer konkrétan, hogy ne álldogálljon melletted, ne küldözgessen semmit, hanem hagyjon békén, mert nem vonzódsz hozzá, csak zavar.
Aztán letiltás, ignorálás, arrébb menés. Majd megunja.
Ez épp elég pofon. Külön, állat módjára megalázni (főleg nyilvánosan) nem kell, az aránytalan, és a bullying határa, vagy már az. Lehet, hogy attól hamarabb megszabadulnál tőle, de szerencsétlen csak még nyomibb lenne egy ilyen traumától (és ebben nem az a trauma, hogy neked nem jön be).
A "barátnődet ráküldeni" nem tudom mit jelent. Ha ő is csak higgadtan elbeszélget vele, hogy semmi értelme annak amit csinál, és jó lenne ha megtisztelne titeket azzal, hogy nem furakodik hozzád, hanem tudomásul veszi hogy foglalt vagy, az még oké. De ha odamegy pattogni, hogy "kopj le a pasimról vagy megtéplek", az nagyon trash.
Tudjátok, érdekes a szituáció, főleg annak tudatában, hogy a kérdező megadta a nemi adatokat.
Vajon ha a kérdező lány lenne és a zaklató fiú, akkor is ilyen válaszok születnének?
Én azt gondolom, pont ugyanúgy intézendő el ez a dolog, mint fordított esetben történne. Nyilván habitus függvénye, hogy ki melyik megoldási alternatívát választja.
"Te nem küldheted el csúnyán kérdező, mert férfiként nem beszélhetsz vele annyira csúnyán. De a barátnőd már elküldheti."
Nemek közti egyenlőség van (vagy legalábbis annak kéne lennie), erről még nem hallottál?
"És amikor majd neki akar menni a barátnődnek"
Honnan tudod, hogy nem a kérdezőnek "menne neki"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!