Egyetemen miért nem küldik el óráról azokat, akik totál betegen beülnek, és szétköhögnek mindenkit?
Én is úgy jártam melóhelyen. Most van valami tüsszögős, hurutos köhögős vírus, ami nagyon terjed, és nem covid. Főnökasszony elkapta a gyerekeitől, gond nélkül bejött dolgozni, összetüsszögött mindent, elkaptam én is. Rajta nem volt maszk, rajtam igen, mégis. Eszébe nem jutott, hogy táppénzre vagy szabira menjen, szépen lefertőzött mindenkit. Én amint észrevettem magamon, kiírattam magamat táppénzre, hogy ne fertőzzek másokat is le. (Iskolában dolgozunk irodán.)
Kedves főnökasszony nekiállt pampogni, hogy minek íratom ki magam, tanévkezdés van, rengeteg a munka. Én szépen otthon maradtam, ami olyan volt, azt megcsináltam homeofficeban. Addig ő szépen lefertőzte a többi kolléganőt is. Jelenleg ketten vagyunk bent, ő és én, mi már kigyógyultunk belőle, a többiek otthonról dolgoznak.
A héten kezdtük az újabb félévet és nálunk is ugyanez megy. Az első nap csak ketten viseltünk maszkot, és 2-en köhögtek (nem mi), de a hét végére már vagy 5-en, 6-an is. Az, hogy tüsszög, köhög, krákog és nem hallunk tőle rendesen órán, egy dolog, de tényleg fertőznek össze másokat is.. Nem szeretnék panaszkodásba átmenni, de azt végképp nem értem, hogy utána miért ül be egy ilyen köhögős kávéra, megy el bulizni is és még sorolhatnám?
Buszon, buszpályán, egyetem bármelyik részén vagyok, mindenhol köhögnek, tüsszögnek az emberek, néha a vakvilágba is, rajtam meg lassan már mindenhol van maszk, és mégis engem méregetnek úgy, mintha minimum leprás lennék. Pedig csak magamat védeném tőlük.
Mert nem feltétlenül covid.
Most allergiaszezon is van, megfázós időszak is, visszajöttek Pestre a vidékiek és a szmogosabb levegőtől köhögnek stb.
Nálunk csak az léphet be az épületbe aki oltva van és a maszkviselés is kötelező, úgyhogy szerintem nem érdekli az embereket ha valaki kicsit köhécsel. Van olyan tanár is aki megkér hogy két ember hagyjon ki maga közt egy helyet az előadóban.
Meg egy kis megfázás miatt nem érdemes otthon maradni, főleg ha katalógusos órákról hiányzol. Azt a 2 hiányzás/félévet komolyabbra tartogatja az ember.
Nyilván aki lázas az ne jöjjön, de ez azért common sense és betartja a többség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!