Egyetemen mennyire érdemes felvállalnom magam?
19 éves biszexuális srác vagyok és szerintem inkább a fiúkhoz vonzódok. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy egyetemen ezt mennyire érdemes nyíltan vállalni? Nyilván, nem ezzel akarok nyitni és nem is célom ezzel lerohanni az embereket. Viszont titkolni sem akarom, mert nem érzem úgy, hogy emiatt nekem szégyenkezni kéne.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddig bárkinek beszéltem az irányultságomról, mindenki elfogadta. Ideértve a családot és a barátokat is. Plusz, most az egyetemre is jött több olyan ismerősöm, akik már tudják.
Ha felvállalom magam, az több előnnyel is jár. Egyrészt, könnyebben fog menni az ismerkedés az egyetemen, ugyanis így a többi meleg/bi srác meg tud találni. Másrészt, nekem se kéne ügyelnem arra, hogy kinek mit mondok. De ott van még az is, hogy így talán meg tudnám változtatni egy-két ember melegekről alkotott véleménylét. Sőt, lehet így akár más LMBTQ embereknek is tudnék segíteni.
Természetesen a lehetséges hátrányokkal is tisztában vagyok. Elképzelhető, hogy lesznek, akik emiatt majd negatívan viszonyulnak hozzám vagy épp beszólnak.
Felvállalás alatt nem arra gondolok, hogy egy bazinagy szivárványos zászlóval vonulok mindenhova, meg ilyenek. Inkább úgy értem, hogyha valami olyan téma jön fel, (szerelmi élet, barátnő, melegek, stb.) akkor nem titkolózok.
Ti mit gondoltok? Mennyire érdemes ezt felvállalni? Szívesen fogadok tanácsokat, illetve ha valakinek van személyes tapasztalata, annak is örülök, ha megosztja.
Én személy szerint nem vállaltam fel magamat, igaz, nálunk nem is nagyon érdekli az embereket, hogy melyik nemhez vonzódsz. De van olyan lány nyíltan felvállalta, semmilyen hátrány nem éri a biszexualitása miatt.
19/f/bi
Szerintem így, ahogy írod (nem reklámozod, de nem is titkolod), teljesen rendben van. Párkapcsolat és hasonló témák úgyis főleg olyanokkal jön elő, akiket azért már valamennyire ismersz, úgy meg azért kisebb az esélye, hogy negatív tapasztalataid legyenek.
Én most végeztem az egyetemen, volt egy szaktársam, aki így csinálta és én nem hallottam, hogy emiatt bárki is piszkálta volna. Még a háta mögött sem. Azért biztos volt negatív tapasztalata, de semmi komolyabb. Annyira nem is volt téma, én is csak onnan tudtam meg, hogy volt közös barátunk és emiatt ismertem meg jobban a srácot.
"Felvállalás alatt nem arra gondolok, hogy egy bazinagy szivárványos zászlóval vonulok mindenhova"
Pedig pontosan így kéne tenned. Ilyen zászlót kéne hogy vigyél minden nap az egyetemre: [link]
És akkor tudni fogják, hogy te meleg vagy.
Nem értem miért lettem lepontozva.
Én amikor egyetemre kerültem, anyám egy ilyen zászlót nyomott a kezembe, ezzel indított el az egyetemre, és nem kellet senkinek sem magyaráznom a hovatartozásomat, egyértelmű volt.
Köszönöm a válaszokat! Úgy látom a legtöbb kommentelővel hasonlóan látjuk a helyzetet.
Kedves 4-es 5-ös válaszoló! Nem tudom, hogy ezt most komolyan írtad -e. Nehezen képzelem el, hogy akármelyik szülő így indítsa el a gyerekét, de persze lehet, hogy tényleg van ilyen. Nekem is van meleg zászlóm, de szerintem azt azért túlzás lenne bevinni. Meg annyira kitűnni sem akarok.
Egyébként jöhetnek még válaszok!
Hali!
Mondjuk én csaj vagyok, de gólyatáborban egyszer feljött ilyen tolerancia-homofóbia kérdés és én akkor ott 5-6 embernek elmondtam, aki épp a közelemben volt.
Aztán most a kolis szobatársaimból 5/3 tudja, 1 előtt nem titkolom amúgy csak valahogy nem jött fel, az 5.-et meg nem kedvelem, szerintem sose fogok vele erről beszélni.
Nekem eddig nem mondott rám emiatt senki semmit, igaz, nem ebben a "fujj, b*zik" környezetben mondtam, hanem 2* megértő közegben, mikor témába vágott és kvázi indokolt volt, egyszer meg máshogy, de normálisan fogadták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!