Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy élsz meg kezdő tanárként...

Hogy élsz meg kezdő tanárként nettő 150-160 ezerből?

Figyelt kérdés
Én elképzelni nem tudom, hogyan költözzek el szüleimtől. Párom nincs és valószínűleg nem is lesz, akivel kiegészíthetnénk egymás költségeit. Albérlet egyedül meg kb. annyi mint a nettó. Lakást meg nem örököltem nagyszülőktől.

2021. szept. 5. 21:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Válassz ki egy megfelelő tanfolyamot, ami normális képesítést ad, és végezd el azt.

A lányom is rájött erre az anomáliára, neki a cukrász szakma tetszett, és tanári diplomával a zsebében tortákat süt, aprósütit, fagylaltot stb. készít és ad el egy jó nevű cukrászdában, mindezt havi 300...310 ezerért.

2021. szept. 6. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Vállalkozással. Én például sportolok és ezért edzéseket tartok pluszban. Persze ezt a végzettséget is meg kell szerezni vagy betársulni olyanhoz, akivel legális. Lehet magánórákat is adni, grafikusként pluszban dolgozni, publikálni vagy tartalmat gyártani, hétvégi melót vállalni, de ennyi pénz nekem sem elég sajnos és sokszor a határaimat súrolom fáradság terén. És ez baj ennyi tanulással és szakmaisággal, amit kitűzök magam elé.
2021. szept. 6. 22:41
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindenféle pluszt elvállaltam a tanítás mellett. Szerencsére olyan iskolában vagyok, ahol nem sóznak rám semmit pluszt, így tudok magánórákat adni, alkalmi munkákat vállalni.

Így meg lehet duplázni a sulis fizetést. Az sem olyan sok még, de jóval könnyebb ellenni belőle

2021. szept. 8. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Attól függ kinek mire van igénye. Nekem a falu is bejön, tény, nem élek palotában, csupán egy kis kádárkockában, eleinte én is szülőkkel laktam. Mellette van szakmám is, én mégis a tanári pályát választottam, vállalkozni nem is tudnék.
2022. febr. 5. 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
10. Vagy tanárként egy jól kereső leányt. Csak vicc volt, ne a pénzért keressünk párt. :) A feleségem fodrász, így nálunk ő keres jobban, bár ebből sose csináltunk problémát szerencsére. :)
2022. febr. 6. 02:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Milyen tanar vagy? Mindenképp pályat valtanék.
2022. febr. 14. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!