35 évesen kezdő tanárként elhelyezkedni?
Későn jöttem rá, hogy a tanítással szeretnék foglalkozni. De most erős bennem az elhatározás, szeretném megszerezni a tanári diplomát, és iskolában tanítani. (Nem hirtelen fellángolás, évek óta érik bennem a gondolat, az elmúlt fél évben pedig bele is kóstolhattam bizonyos keretek között a tanításba, és imádtam.) A jelenlegi szakmámat nem szeretem, sőt sikerült megutálnom, igazából érettségi után azért erre a szakra mentem, mert népszerű volt és nem volt jobb ötletem, de nem nekem való (közgazdász vagyok, multinál dolgozom). Ikerbabáink vannak (GYED mellett levelezőn kezdeném a szakot), később a gyerekek szempontjából is jobb lenne, ha iskolában dolgoznék, mint a multinál.
Viszont ha most elkezdem a tanárszakot, 35 éves leszek, mire diplomásként munkába állhatok.
Kellenek iskolákba 35 éves pályakezdő tanárok? Komolyan vennének? Vagy mindenhova a fiatalokat vennék fel helyettem? Szerintetek érdemes belevágni?
Tudom, hogy anyagilag nem érné meg, de szerencsére akkor sem lennének anyagi gondjaink, ha tanárnak állnék, a férjem is támogatja az ötletet.
Amúgy nyelvtanár lennék (angol és spanyol), ahogy néztem, most angoltanárokból nagy hiány van (főleg általános iskolákban), talán 6 év múlva is el tudnék helyezkedni.
Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!