Kezdő sofőrként hol érdemes elhelyezkedni?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik cégnél érdemes kezdőként elhelyezkedni nemzetközi kamionozás terén? Most augusztusban lesz meg a CE és D kategóriám, így novemberben már munkát vállalhatok. Van egy diplomám és van egy angol B2 komplex nyelvvizsgám, bár ezek nem hiszem ,hogy sokat nyomnak a latba. Csak gondoltam, hátha itt tudnak néhányan olyan helyet, ahol érdemes kezdeni.
Igazából itt pont nem érdekel senkit, hogy milyen diplomáid, es papirjaid vannak....
Ez az a szakma, ahol nem tesznek különbséget közted és az utolsó csöves koszos talpú alkesz kamionos közt....
Nem csak a waberers létezik a földön. Én is eltudtam kezdeni úgy, hogy elkerültem nagy ívben...
De viszont az egy kicsit aggasztó, hogy nincs úgy konkrét elképzelésed, hogy orrba szájba hirdet minden cég....
Én most szálltam ki, és kezdem el a jogositvanyt a buszra...
Nem egyszerűbb.... többet számít, higy legyen gyakorlatod...
En is beszélek németül, és mindenki lexarta......
Ne haragudj, de nagyon el vagy tévedve a szakmával kapcsolatban...
Magyarországon kb minden cég egyfornán fizet.... különbség a levonasokban van... de ehhez el kell jutni oda...
Az a baj én is igy indultam neki mint te, es en folyamatosan csalódtam, mint szakmában, mint az emberekben....
Majd rá jössz, amikor a diplomádsal odamesz a targoncáshoz, aki az istent játsza, es ő azt mondja higy ő most nem dolgozik... neked.meg van a munkaidődből kb 20 perc.... 😁
Kezdőként elég nagy szerencse, vagy beajánlás kell. Bár ha pasi vagy, akkor sokkal jobb a helyzeted.
Próbálj meg bármit, aztán ha az X helyen lesz gyakorlatod, akkor már könnyebben helyezkedsz el.
Mindenki kezdte valamikor.
Flejtsétek már el ezt a nagy szerencse dolgot......
Random helyekre küldtem az önéletrajzot, es minden honnan hívtak elbeszélgetésre, es mindenhol kezdhettem volna.... ott is, ahol kértek.minimum 2 év tapasztalatot, es ott is ahol nem volt állás hirdetve...
1 titka van egy igényes öneletrajz, egy igenyes motivációs levéllel.... de gondolom ez a kérdezőnek nem lesz probléma a diploma lévén....
Probléma ott van, amikor jönnek a mélyen müvelt kamionos kollegák, aki a nevét sem tudja leírni, meg igenytelenség tükrözik róla... olyannak az igenyes cég nem adja oda az autót, legalábbis én nem adnám oda....
Persze arra készülj fel kérdező, hogy bárhova mész, az elején mész 4 kézben.... nekem ez 3 nap volt... egy magyar-német-magyar kanyar.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!