Csak én érzem úgy, hogy az egyetemi évek voltak életem legrosszabb időszaka?
Sok sztressz, tanulni kellett, suli mellett dolgozni, nélkülözni kellett, alig volt szabadidő. Maga az, hogy egy kis lyuk albérletben kellett lakni. Nem lehetett kocsim, nem WoWozhattam, nem engedhettem meg magamnak egy csomó mindent. Sokaknak a bulizásról szólnak az egyetemi évek, de az én esetemben az egész kimaradt, mert nem volt rá pénz sem.
Az egyetem egy gyerekkor és felnőttkor közti átmeneti állapot, amikor egy csomó teher és felelősség hárul rád, viszont nincs meg az anyagi függetlenség és csóró vagy. Nem élhetsz már úgy, mint egy gyerek, de a saját lábadra sem tudsz még állni.
Szerintem is borzasztó.
Főleg amikor látod, hogy a kevésbé jól tanuló évfolyamtársaid már mind a saját lábukra álltak, elkezdtek dolgozni, kocsit vettek, te meg még mindig csóró vagy. Sajnos még van egy évem a mesterből, de már várom a végét, mint a Messiást.
Ha valaki a lakóhelyétől távolabb tanul, albérletre / koleszra kell költeni, ráadásul emellett el kell tartania magát, dolgoznia kell, annak elhiszem, hogy rossz időszak. :/
Én bejárós voltam, eddigi életem legeslegjobb időszaka volt. Bármikor visszamennék.
Jól be tudtam osztani a tanulást, volt időm aludni, elég sok dolgot csináltam mellette, önkénteskedtem, sportoltam.
Én bme-re jártam, sokat kellett tanulni, de szerettem. Emlékszem első munkahelyemen meg is lepődtem, hogy életemben nem volt ennyi szabadidőm, hogy csak 8 órát kell ott lenni, utána meg szabad vagyok.
Én mondjuk nem voltam csóró, szerencsére a szuleim pestiek, így végig lakhattam náluk. Enélkül valószínűleg nemett volna olyan vidám.
Igen, a közösség se olyan jó. Itt màr nincs meg az a viszonylag családias légkör, mint a középiskolában. Egy előadáson vagytok 100-an, de abból 80-nak a nevét se tudod..
Én viszont azt bántan meg, hogy Pesten tanultam tovább. Ha maradok egy vidéki egyetemen, akkor nem kellett volna a drága albérletet fizetni, nem kellett volna suli mellett dolgozni és így sokkal könnyebb, nyugisabb lett volna az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!