Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit mondjak az oktatómnak?...

Mit mondjak az oktatómnak? Szerintetek megharagudott rám?

Figyelt kérdés

Vezetésről van szó. Elég hosszú sztori az enyém. Nem nála kezdtem a vezetést, és az első oktatóm alig tanított valamit, sokszor 10 perccel a megbeszélt időpont előtt mondta le a vezetést és úgy éreztem, hogy csak a pénzt húzza le. Ez is történt. Mivel buktam nála, jegeltem is a vezetést, és inkább koncentráltam az egyetem befejezésére.

Később átmentem egy másik oktatóhoz, aki fényévekkel jobb, mint az előző. Össze sem lehet hasonlítani őket. Látszik, hogy ő tényleg meg akar tanítani vezeti, és egyenes, becsületes ember. Mind szakmailag nagyra tartom, mind emberileg megkedveltem. Azonban nála csak egyszer tudtam megpróbálni a vizsgát, mert kifutottam a 2 évből, és sajnos megbuktam. Nem szépítem, teljesen jogos buktatás volt, de egyben égő is ez a hiba, mert olyan alapdolgot rontottam el, amit korábban sosem. Persze nagyon kiakadtam, és nem tudtam visszafogni a sírást, hiszen ott, abban a pillanatban minden elúszott, és tudtam, hogy ha akarok jogsit, akkor az elejéről kell kezdenem. KRESZ újra, 30 óra újra, 580 km újra, és ez nem kevés pénz.

Sok idő telt el azóta, és az életem is más fordulatot vett. Például pár héttel a bukott forgalmi után kiléptem egy mérgező kapcsolatból. (A vizsga után is csak belém rúgott, de ez már lényegtelen.) Azóta újra megerősödött sok régi barátommal a kapcsolatom, akik támogatnak, új embereket is megismertem. Alapvetően sikeresebb vagyok, és ezért gondolom, hogy most már érdemes lenne újra próbálkoznom a jogsiszerzéssel, csak nagyon félek, hogy az oktató berágott rám, hiszen teljesen jogos lenne részéről...

2021. aug. 5. 21:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit nem kell lelkizned ezen, ő biztos nem teszi. Mondd, hogy nem voltál lelkileg rendben, most jobb passzban vagy, és meg akarod próbálni.
2021. aug. 5. 21:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát nehogy el kelljen már neki számolnod... Rossz időszakod volt, most már menni fog.

Te fizetsz neki, ő meg tanítson és kész.

2021. aug. 5. 21:59
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mennyire lehetnek vajon hozzászokva, hogy kiborul valaki?
2021. aug. 5. 22:20
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ők már annyiszor kiborultak a tanulókon h egy újabb már nem is számit
2021. aug. 6. 05:41
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

neki csak munka vagy. És hidd el, látott már cifrábbat is.

Én is bőgtem anno a kocsiban. Meg veszekedtem vele, hogy de nem neki van igaza. Aztán a ő kiabált velem, hogy de miért nem értek valamit századszorra sem?

Aztán levizsgáztam, jogsit kaptam, felhívtam, és elsírtam neki, hogy itt a kártya és én tényleg nem tudok vezetni.

Másnap jött, beült mellém és 2 óra alatt megtanította nekem a saját kocsimat.

2021. aug. 6. 09:07
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan miért rágott volna be? A te döntésed, mikor és mire költöd a pénzed. Újrakezded, és folytatod nála.
2021. aug. 6. 13:54
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha normális ember, mint ahogy írtad, nem rágott be. Megszokták ők ezt. Az enyém mindig azt mondta, nem kell bocsánatot kérni a sírásért, hiszen mindenkinek vannak érzései, amit szégyellni sem kell! Én sem elsőre mentem át. Nem rágott be, sőt még szorosabb lett a barátságunk.

Olyan extázisban volt mikor átmentem, mint egy jóllakott napközis. És nem azért volt boldog, hogy megszabadult tőlem, hanem mert ügyes voltam és lett egy jogsim. Ő is megváltozott mióta nem találkozunk olyan sűrűn.

2021. aug. 7. 19:30
 8/18 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó vagyok. Mármint nem annyira közlékeny, stb. Nagyon hiányzik a társasága és szerintem az enyém is neki.
2021. aug. 7. 19:31
 9/18 A kérdező kommentje:

Bennem is fel-felvillan, hogy hiányzik a személyisége. Hiszen mint mondtam, emberileg is csak dicséretet érdemel, és ezért szégyellem annyira, hogy a vizsgabiztos előtt is kellemetlen helyzetbe hoztam a kiborulásommal. Jogos volt a bukásom, és azt abban a pillanatban elismertem, de borzalmasan fájt, és nehezen kezeltem az érzéseimet... Hiszen rengeteget buktam rajta.

Ha az első oktatómat égettem volna be így, aki konkrétan tett rá magasról, hogy megtanulok-e biztonságosan vezetni vagy sem, akkor nem érezném ekkora lelkiismeretfurdalást.

2021. aug. 7. 22:52
 10/18 anonim ***** válasza:
49%
A 8 as vagyok! Én is szégyelltem magam egy ideig. Aztán rájöttem az oktató viselkedéséből, hogy felesleges, hiszen nem haragszik. Egyszer nagyon kikaptam jogosan, mert a vezetési órán hülyeséget csináltam, nem lett baj, de meg kellett volna állni pedig nem jött semmi. Na mindegy 3 nap múlva vezettem újra. Ez egy pénteken volt és hétfőn vagy kedden volt a következő óra. Egész hétvégén bűntudatom volt és gondolkoztam hogy tehetném jóvá. Kedden a következő órán bevallotta hogy már akkor nem haragudott mikor ez történt. Rég megbocsájtott utána 5 perccel. Erre mondtam neki, hogy "na szép, én meg egész hétvégén őrlődtem, hogy tehetném jóvá". Jót nevettünk rajta.
2021. aug. 8. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!