Hogy élted meg idáig az online oktatást? Szeretnéd, ha újra bevezetnék? Ha igen, miért?
Sokkal jobban tudtam végezni minden tárgyamat.
Végre van időm tanulni, nincs napi 3 óra bkv, nincs kihasználatlan lyukas óra.
Az előadásokról vannak videók, amiket bármikor vissza tudok nézni, nem kell minding reggel nyolckor hullafáradtan szenvedni Ha vizsgaidőszakban már nem világos valami, akkor ott van. Ha követhetetlen a tempó, vissza tudom tekerni.
Van időm főzni, nem kell bérletet venni, több pénzem van.
"Krónikus fosásban" szenvedőként pedig még a budiról is tudom végezni a tanulmányaimat (ez talán a legjobb az egészben számomra).
Bárcsak végig ilyen lenne...
6
Mit értesz krónikus fosás alatt? Imodium se segít? :)
8
És mit csinálnál ha majd egy másik városban kapnál csak munkát ami miatt 2x1 órát kell utazni és emiatt hajnalban kelni? A munka világa keményebb, mint beülni a suliba és tanulni még akkor is ha kicsit utazni kell hozzá.
Én csak azt nem értem, hogy miért pontozzák le azokat, akik a személyes tapasztalataikat mondják el.
Online oktatásban kezdtem az egyetemet, csak a kis létszámú órák voltak jelenlétisek maszkkal kb. 2 hónapig. Előtte a gimis végzős évemből volt egy hónap online, utána meg amúgy is érettségi szünetünk volt. Az kifejezetten jól jött, nagyon hisztis osztályom volt, én otthon nyugodtabban tudtam gyakorolni az érettségire. A tanárokat sem kellett annyira követnem, viszont én tényleg szorgalmasan készültem, gyakoroltam, ami nem ment.
Összességében nekem nem volt vele problémám. Egyetemhez nem kellett utazni, kicsit tovább aludhattam így. Nálunk nagyon tanár függő volt, hogy fel lehet-e venni az órát, vagy kell-e kamera. Az előadásokról szinte mindig készült felvétel, és/vagy megkaptuk a PPT-t. A szemináriumokat általában nem vették fel, néhányon kötelező volt a kamera.
A vizsgák talán könnyebbek voltak így, nyilván könnyebb csalni, emiatt lehet, hogy a jelenlétis oktatás hatékonyabb.
Nekem nagyon hiányzott a társaság, emiatt örülnék neki, ha újra jelenléti oktatás lenne. Azt sajnálom még, hogy nem kaptuk meg ezt a tipikus egyetemista lettem hangulatot az egyetemen. Kicsit az agyamra ment a bezártság itthon. És megértem, hogy sokan szeretnének visszatérni a rendes kerékvágáshoz. Viszont azt sem bánnám, ha újra online lenne, valószínűleg gyakrabban összeülnénk tanulókörbe a csoporttársaimmal, együtt néznénk az órát, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!