Bevállalnátok a fogszabályzót egyetem előtt?(lent kifejtve)
Sziasztok!
Sajnos én alapvetően olyan családból jövök ahol nem annyira fordítottak nagy figyelmet a fog rendbentartására. Elsősorban ezt a szüleimre értem, hisz pl engem nem ők tanítottak meg fogat mosni, hanem az oviban tanítottak csak. Aztán ha valami miatt fogorvoshoz kellett menni nekem vagy tesómnak gyermekkoromban akkor is kb ki kellett könyörögni(holott más orvosnál ez nem volt így) illetve maguk a szüleim sem fordítanak akkora figyelmet a fogikra mint azt kellene. Nekem már általános felső tagozatában szóltak hogy a rések miatt kéne fogszabályzó de a szüleim nem engedték hiába én voltam az aki minden információt összegyűjtött róla a neten(tb támogatás stb) és nem is a pénz volt a probléma hanem szimplán az hogy ez nem érdekelte őket annyira, nem tartották olyan fontosnak. Szóval nem lett fogszabim emiatt pedig a mai napi rések vannak az első fogaim között ami engem nagyon zavar és kissé el is veszi az önbizalmam. Nemrég jutottam el oda, hogy a diákmunkás pénzemből fussa arra hogy valamit csináljak a fogammal ezert felkerestem egy fogorvost. Ő elmagyarázta hogy vagy héjakat lehet feltenni vagy a fogszabi marad. Én inkább a fogszabályzót választanám viszont kicsit eltántorít az, hogy most fogok egyetemre menni és nem tudom hogy állnának hozzá. A legtöbb fiatal már a középsuliban túl van a fogszabályozáson és nem tudom hogy egyetemen nem tűnik-e majd "kislányomnak". Alapvetően engem amúgy sem néznek 19-nek és nem akarom hogy tovább adja ezt a kislányos feelinget. Szóval bevállalnátok a fogszabályzót így egyetem előtt? Vagy ismertek olyan embert aki egyetemista és fogszabis vagy csak én fogok így "kitűnni" ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nyugodtan vállald be, felnőttek is hordanak fogszabályzót, nem gáz. Láttam már nagyon csinos nőt szemüvegben és fogszabályzóban, jól állt neki mindkettő.
Egy filmben vmi pénzrablás után egy házaspár rögtön fogszabályzót csináltatott magának az egyéb nagy költekezés mellet.
Előbb-utóbb úgyis meg kell csinálni szóval hajrá, ráadásul értelmes fiatal felnőttek között leszel akik nem fognak ezért kinézni.
Nekem van egy kolleganőm, évek óta együtt dolgozunk, nagyon csúnya fogai voltak, 5 éve folyamatosan csináltatja, milliókért de senki nem mondott egy rossz szót se miatta és nagyon-nagyon sokat dob az összképen, ő lassan 30 éves lesz.
Lehet, hogy elég lenne úgynevezett külső tömés, amivel szorosabbra zárják a két fogat.
Ezt főként a letört fogaknal alkalmazzák, de ilyen esetekben is szokták. Nekem is ezzel a módszerrel dolgoztak.
Ha kérdésed van, nyugodtan írj privátban.
Nyugodtan vállald be. Nekem középiskolában volt, soha nem ért emiatt hátrány. Több ismerősömnek egyetemen is volt fogszabija, őket sem bántotta senki.
Ha most sem csináltatod meg, később bánni fogod.
Ha van ra pénzed, hajrá.
Divat, tok menő most
Gondolom minimum 2mm-es a diasthema-d, ha mindenedet elvette (többek közt önbizalmadat) az, hogy rés van a fogad között.
Pár év múlva a ráncaid fogják elvenni az önbizalmaid.
Azután a szétfolyt szottyadt test.
Messziről ismerem ezt a nőtípust.
Csináltasd meg, de ne a külsődtől függjön az önbizalmad! Meg amúgy nagyon durván túlgondolod a dolgokat. Inkább belül kezdj magaddal majd valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!