Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha a gépek ellátnak minden...

Ha a gépek ellátnak minden munkát és a diákmunkát is korhoz körik, miért kell még a szünet nyárra az általános iskolában?

Figyelt kérdés

Azért lett régen ez a szünet, hogy a gyerekek segíthesennek a mezőgazdasági munkákban.

Ma már a gyereknek 16 év alatt tilos dolgoznia és sok esetben szükség sincs rá, mert a gépek ellátnak minden munkát. A földeken dolgozó emberek munkája is lecsökkent.

A megmaradt diákmunka meg ahogy írtam, korhoz kötött.

Viszont a nyári szünetet megtartották MINDENKINEK. Hogy-hogy nem iktatták ki az általános iskolában, amikor a gépek megjelentek meg törvény lett, hogy 16 év alatt nem dolgozhat a gyerek? Nincs oka annak, hogy a gyerek kimaradjon az iskolából, míg a gimnazista megteheti, mert munkát vállalhat.

2021. júl. 13. 12:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%
Ja es #9- nek uzenem hogy a rengeteg tananyagra nem az a megoldas, ha +1 honapunk van ra, hanem az, la lecsokkentjuk. Ugy is rengeteg folosleges dolgot tanulnak a gyerekek.
2021. júl. 13. 13:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Van egy-két okos gondolat a hatos hozzászólásban, hogy segítsék egymást a diákok vagy a gimiseknek biztosítsanak munkát, én biztos szerettem volna valami hasonló lehetőséget, mert tanár akartam lenni, jó lett volna gimisként megtapasztalni, hogy milyen (otthon se mindig szerettem lenni).

De nem minden gyerek örülne neki, a mi osztályunkba a "csak húzzunk már haza a g.cibe" gyerekek jártak és biztos úgy kellett volna őket beimádkozni az ált.suli épületébe, pár perccel azután, hogy bementek volna, már mentek is volna vissza bagózni, energiaitalozni, lógni a haverokkal telózni.

Sok kamasz van így.

Costa Bravan nekünk volt kötelező spanyolóra, rengetegszer kellett a tanárnak kicibálnia a 17 éves gyerekeket a medencéből, hogy menjenek órára és a gyerekek azzal védekeztek, hogy nyár van és nyaralni mentek oda és nem fognak órára járkálni, amikor feketén-fehéren le volt írva, hogy ha kiutaznak, akkor az órákon is meg kell jelenniük.

Átolvasva a szöveget van egy-két bökkenő a leírásban. Például 40 fokban nehezebb rávenni a bukásra álló gyerekeket arra, hogy koncentráljanak, ha az egész nap úgy menne, mint egy rendes tanítási nap.

A bukott gyerekek nem mind pótvizsgázhatnak. 2 bukásig lehet pótvizsgázni, 3 bukásnál a tanárok döntenek, hogy pótvizsgázhat e a gyerek és 4 bukásnál meg automatikusan évismétlés van és a gyerekemet ne "korrepetálja" senki, aki épp az osztályt fogja megismételni.

A napközi meg valószínűleg beszélgetésből állna meg kártyázásból, a nagyobb gyerekek mindig eltűnnének, nem mindenki venné az egészet komolyan, még a tanárok sem.

2021. júl. 13. 13:47
 13/14 anonim ***** válasza:
13%

Azzal viszont egyetértek (és tudom hogy elharapjátok érte a torkomat), hogy a diáknak 1,5 hónap is elég lenne, főleg, hogy mellette van őszi, tavaszi és téliszünet is.

Igen, elég szívás 7-8 órát szenvedni a padban, de a felnőttek is dolgoznak napi 8-12 órát és nekik három hét jut arra EGÉSZ ÉVBEN, hogy kipihenjék magukat és ez pont nem a ha szar a felnőtteknek, szenvedjen a 7 éves mentalitás, hanem az, hogy éles váltás a gyerekeknek, hogy kapnak 2,5 hónap pihenőt nyáron meg 3 hét pihenőt (1 hét ősz, 1 hét tél, 1 hét tavasz) meg ott vannak az ünnepnapok, majd felnőnek és 3 hét alatt kell magukat kipihenniük.

Elég sok ilyen kérdést meg hszt látok a gyékán hogy a dolgozó ember bedepizik, amikor megtapasztalja, hogy milyen a munka világa.

Ja és szintén nekem fogtok esni... Én írtam, hogy az osztályom java telibeszarta az egész iskolát. Most vegyük őket figyelembe és hagyjuk ki a szorgalmas gyerekeket. A gyerek bent ül és firkálgat a füzetébe beszélget, alszik, majd gyorsan az osztály legjobb tanulójának a füzetéből kifotózza a jegyzeteket és csinál belőle egy puskát, azzal szépen összekaparja a kettest. Van aki be se jár vagy az óra közepén esik be. A tanároktól maximum kapnak egy intőt (bár a mai világban ár tényleg nagyon megbotránkoztatót kell produkálnod az intőért, nálunk kb az igazgató arcába fújhattad a cigifüstöt és egy enye-benye se járt érte), félniük sem kell, hiszen nem fogják őket ezért kirúgni és különben sem a család megélhetése függ attól, hogy Bözsi néni óráján ott voltak e... És ők érdemelnek 2,5 hónap + 3 hét + ünnepnapok pihenőt mert jaj szegény diákok, mennyire szenvednek?

2021. júl. 13. 14:07
 14/14 anonim ***** válasza:

11-es, de nem fogják csökkenteni... Ezért kellene tovább a padban maradni, hogy ne egy loholás legyen, egy-egy anyagnál ami fontosabb, leállhassanak.

Más országokban is ez a trend. Pár hét/1-1.5 hónap a szünidő nyárra. Ennyi! Nem szopatnak le több ezer szülőt a 2.5 hó szünettel.

És nem irigylem tőlük a szünetet, én is voltam diák. Sőt, külön öröm nekem, hogy a sok vasárnapi sofőr anyuka nem szédeleg az utakon és nincs dugó a városban.

2021. júl. 13. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!