Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik 17 évesen érettségiztek,...

Akik 17 évesen érettségiztek, mert júliusban, augusztusban vagy szeptember elsején születtek és hat évesen kezdték a sulit, nem volt furcsa, hogy ilyen fiatalon kikerültetek a nagybetűs életbe?

Figyelt kérdés

Én 7 évesen kezdtem az iskolát, évet ismételtem kilencedikben, illetve ötosztályos nyelvi tagozatra vettek fel az új gimiben ahová átmentem miután megbuktam, tehát 6 év alatt végeztem el a gimit, 20 évesen ballagtam, utána töltöttem be a huszonegyet, szóval 21 voltam, mire leérettségiztem.

Ezt nemrég írtam egy kérdésnél és előjöttek az emlékek, hogy pl ott voltam a régi osztályom ballagásán (az egyik rokon anno az évfolyamtársam volt), akkor voltam 18 és az járt a fejemben, hogy mennyire nem lennék még felkészülve a nagybetűs életre. (Persze 20 éves koromban meg már alig vártam, hogy végre elmenjek a gimiből. :D).

Most eszembe jutott, hogy van, aki 17 évesen kapja meg az érettségi bizonyítványt és sokkal fiatalabb, mint én voltam, amikor azon filóztam, hogy de jó, hogy még maradok a gimiben.

Innen jött a kérdés - nektek nem volt így furcsa, hogy 17 évesen elmentek a gimiből? Nem féltetek? Mihez kezdtetek? Egyetemre mentetek vagy kitanultatok egy szakmát vagy dolgozni mentetek, esetleg még pihentetek?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!

2021. júl. 12. 00:24
1 2
 11/12 anonim válasza:
Bácsi: Az egyik vizsga napra esett a szülinapja*
2021. júl. 19. 09:43
 12/12 anonim ***** válasza:
Én júliusi vagyok, még nem töltöttem be a 18-at érettségin. Én személy szerint nagyon örülök, hogy az én időmben még nem volt divat a később kezdés az iskolában. Középiskola után kihagytam 1 évet, Angliába mentem, megtanultam annyira angolul, hogy angol szakra felvételizzek, és így (majdnem) 24 évesen mesterfokozatú diplomám lett. Nekem jó volt, hogy 12 év tanulás után pihenhettem egy évet, és mégsem kellett attól tartanom, hogy már idős leszek, mire befejezem az egyetemet.
2021. aug. 1. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!