Szeptemberi kezdettel érettségizek. Érdemes már elkezdeni a felkészülést? Emeltezek magyarból és történelemből. Szeptemberben nyelvvizsgázok. Nyilván tanulom a nyelvet a nyáron. (:
Mármint úgy értem, h szeptembertől végzős vagyok és nyilván ezzel jár az érettségi is. (:
Elnézést, ha félre értelmezhető volt.
Én is végzős leszek. Ősszel érettségizem angolbol (most mentem volna, de ugye nem lehetett), mellette teszek belőle egy felsőfokút. Németből középfokúzom, novemberben szalagavato. Év végén pedig 5-ből érettségi, angolbol szintemelőzni fogok.
Szerintem bőven ráérünk ezekkel majd szeptembertől foglalkozni. A nyelveket gyakorlom én is, de a többit nem kezdem el. Szerintem tegyél te is így!
"angolbol ... teszek belőle egy felsőfokút. ... Év végén pedig ... angolbol szintemelőzni fogok"
Ennek mi értelme? Ha felsőfokút fogsz tenni már mostanában, akkor miért nem egyből emelt szintre mész?
Az az értelme, hogy a bizonyítványomba a középszintű kerül, ami várhatoan közel 100%-os lesz, legalábbis remélem. Ebből fogják számolni az érettségi átlagomat. Az emelt szintűről pedig tanúsítványt kapok. Gondolom, az azért valamivel rosszabb lesz. Az emeltből fognak pontot számolni, de az érettségi átlag számolásánál a közepet veszik figyelembe, ez az értelme.
Tudom, hogy az angol nyelvvizsgáért már nem jár pont, de egyrészt elvárás a suliban, másrészt én is kíváncsi vagyok, milyen lesz. Most nem nagy energiabefektetés, miért ne csináljam meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!