Érdemes lenne ez ellen lépni valami?
Sziasztok!
Egyetemi hallgató vagyok, és tegnap ért véget a vizsgaidőszak hivatalosan. Minden jegyem bekerült. Viszont van egy tanár aki nem kevesebb mint 3 elégtelnnel jutalmazott meg a tegnapi napon, ami mondanom sem kell nem dobta fel az estémet. A helyzet viszont az, hogy ez a három egyes nem feltétlenül jogos, és ezzel nem vagyok egyedül. Az első két tárgynál, minden feltétel teljesült, minden beadandó, házidolgozat, órai előadás stb.
A harmadik tárgy már sokkal érdekesebb kérdés, mivel az nem volt megtartva egyszer sem!
Sem félév közben, sem vizsgaidőszakban, és mégis bekerült az elégtelen. Hogy lehet egy olyan tárgyból buktatni, ami nem került megtartásra? Ez a három egyes, olyan szinten tette tönkre az átlagomat, hogy az átsorolás államiról fizetősre nem kérdés.
Viszont én nem szeretném ezt ennyiben hagyni, mert nem érzem jogosnak, úgy, hogy a maradék összes jegyem kivétel nélkül négyesekből és ötösökből áll.
Kerestem fel a tárgyat oktató intézet igazgatóját és meséld el neki ezt, főleg a meg nem tartott órákról számolj be, mivel úgy nem tudni, mi alapján kaptad a jegyet.
Ha vannak mások is hasonló helyzetben, jobb, ha többen mentek.
Milyen jogon kerdojelezed meg a tanar donteset?!
Komolyan nagyon el vannak szallva egyesek…
#3 ha az oktató nem tart órát - és erről nem tájékoztatja a hallgatót - majd random beírkál jegyeket, azzal sérti az egyetemi szabályzatot, valamint az is felmerül, hogy mi alapján írja be a jegyet. Ugyanakkor a tárgynak is létezik követelményrendszere, amit félév elején közölni kell a hallgatóval illetve hozzáférhetővé kell tenni.
A másik két tárgy esetén nyilván van mód a dolgozatok/beadandók értékelésének áttekintésére, az oktatónak lehetőséget kell erre biztosítania (noha néhányan szeretnek erről nem tudomást venni...).
Inkább neked kellene visszavenned, ezzel a stílussal nem fogsz sokra jutni, mondom ezt egykori tanársegédként.
A másik két tárgy esetében ténylegesen az oktatóé a végső döntés. Mert az értékelés jogos. Viszont továbbra is fennáll a harmadik tárgy értékelésének megkérdőjelezése.
Nem, nem kaptam tájékoztatást sem év elején, sem év közben. Semmilyen formában nem volt feltüntetve, hogy a tárgynak bármi teljesítési feltétele van. Így továbbra sem érzem jogosnak, az elégtelent.
Vagytok tobben is vagy csak veled ilyen kedves a tanar?
Ha a beadandokat es mindent megcsinaltal sztem az elso 2 se jogos egyébként. Marmint egy beadandot nem lehet egyesre megirni. Mindenkepp járj utana, keresd meg az illetekest ha a tanár nem szándékozik segiteni, vagy legalább megmondani hogy miért kaptad oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!