Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen tanárnak lenni?

Milyen tanárnak lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 16 éves lány vagyok és tanár szeretnék lenni. Az már egészen biztos hogy az egyik tárgy amit tanítani szeretnék az a német, ugyanis elég jól beszélem. A másik tárgyat még egyelőre nem tudom de az angolon gondolkodtam mert azt tanulom a suliban és most abból is fogok vizsgázni majd kedden, és így akkor csak nyelvekkel foglalkoznék, viszont ugye angol-német tanárokból már lassan Dunát lehet rekeszteni és így félek hogy nem nagyon fognak utánam kapkodni az iskolák. Imádom a nyelveket ezen kívül még talán a biológiát tudám elképzelni plusz a matekot szeretem de sajnos szerintem nincs meg hozzá a tehetségem mert nem mindig látom meg az összefüggéseket a feladatokban. A kérdésem még annyi lenne hogy milyen érzés tanítani? Nagyon megterhelő? Kevés szabadidő jár mellé? Én azért választottam ezt a szakmát mert szeretném átadni a megszerzett tudásomat a diákoknak, olyan jó érzésel tölt el ha valakinek segíthetek a tanulásban és szeretek elmagyarázni dolgokat.Tudom hogy a fizetés elég kevés, viszont nekem ez az álom szakmám és ezt szeretném csinálni, ezt élvezném. Várom a válaszokat és köszi mindenkinek a tanácsát!

16/L

2021. jún. 12. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az összes szakmára azt mondják hogy szívás, így a tanárra is. Minden foglalkozásnak vannak előnyei és hátrányai, ez is egy nehéz szakma. Probléma a fizetés, egyes gyerekek, a túlterheltség, néha pedig nehéz nem elfogultnak lenni a gyerekekkel. Tegnap este olvastam egy tanár posztját (Tanár úr mémem - facebook), hogy mennyire őrlődik amiért nem tudott segíteni egy diákjának (magánéleti gondokkal kapcsolatban)

Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor csináld ezt.

2021. jún. 12. 13:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha tényleg tudod szeretni a diákokat, akkor jó dolog. Akkor olyanok az órák, mint a színészeknek egy-egy fellépés, feldobódsz, ahogy bemész az osztályba, elmúlik a náthád is. De ehhez az kell, hogy nagyon kötelességtudó légy, és képes legyél úgy tanítani, hogy az érdekes legyen a gyerekeknek. Minden tantárgyból meg lehet csinálni, hogy nem csak ledarálod az anyagot. Eleinte nagy érzés, ahogy a diákok viszonozzák az odaadásodat, a ragaszkodásuk, csak 5-8 év után ez már terhessé válik, és jön a kiégés. Még újdonság vagy nekik mint szuper tanár, te viszont már a sokadik nemzedéknek tanítod ugyanazt, és szívesebben lennél óra után egyedül. Meg az is zavaró, hogy ha 2-kor befejeződnek az órák, nem mehetsz haza, mert törvényt hoztak, hogy 5-ig az iskolában kell ülnöd. Az igazgatót politikai párt teszi föléd, nem kell hozzáértőnek lennie, pont mint a Kádár-rendszerben volt, és tilos neki ellentmondani, mert kitesznek, és másutt sem kapsz tanári állást, mivel mindent a KLIK irányít. Ha kicsúszik a szádon valami kormánykritikusként értelmezhető mondat, már jaj neked.
2021. jún. 12. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvtanárokat, még ha sokan is vannak, mindig keresik, úgyhogy amiatt ne aggódj
2021. jún. 12. 17:40
 4/4 anonim ***** válasza:
A tanárként dolgogó ismerőseim gyakran panaszkodnak arról, mennyire megbánták, hogy ezt a pályát választották. Szerintem érthető, hogy egyre kevesebben akarnak tanárok lenni.
2022. márc. 25. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!