Mit mondjak a tanárnak, miért nem tudok ott lenni az előadáson?
Törifaktos vagyok és holnap 7-8. órában jön egy történész előadást tartani, amit nekünk faktosoknak kötelezővé tettek.
Viszont nekem holnap alapból csak 6 órám van, utána pedig időpontom van az iskolapszichológushoz. Ezért szeretnék elkéredzkedni a tanártól, de nem tudom mit mondjak. Azt nem akarom megmondani, hogy az iskolapszichológushoz megyek, mert nem akarom hogy bárkinek elmondja (főként a szüleimnek, mivel ők sem tudnak róla). Szóval nem tudom mit mondjak, valahogy éreztetni akarom, hogy fontos dologról van szó, nem csak ellógni akarom.
Elvileg ha azt mondanád, hogy orvoshoz mész, akkor nem kéne visszakérdezzen, hogy milyenhez, miért.
De ha jófej a tanár akkor nyugodtan elmondhatod, hogy pszichológushoz van időpontod, és hamarabb egyeztettél oda.
De mondjuk azt is mondhatod, hogy temetésre mész.
Köszi a válaszokat. Hát inkább az első tanácsát követem és nem mondok semmit, de ha tényleg muszáj valamit mondani, akkor inkább azt mondom, hogy orvoshoz megyek.
Mint írtam, bármennyire is jófej a tanár és biztos megértené, nem akarom elmondani neki.
Egyébként meg igazolatlant nem tud adni, mert aznapra nincs 7-8. órám a naplóban, így az igazolással nem kell bajlódnom szerencsére.
Jobb a szemébe mondani.
Bocs tanárnő/úr,mennem kell dokihoz.
Kiindulva az egykori iskolai éveimből, a tanár várni fog egy indoklást. Gondolj bele, ha nem lenne határozott e téren SENKI se menne el.
Szépen elmondid, hogy orvoshoz kell menned.
Ha pszichológust mondanál se lenne semmi. A tanárok ezt annyival elintézik, hogy "ok.", nem kezdenek el még telefonálgatni meg ezen kattogni, millió egy dolguk van meg családjuk, magánéletük is. Lehet aggódna, megkérdezné, baj van e, de és ezt nem sértésből írom, nem ez lenne a fő gondja.
Anno én is féltem, hogy mit gondol majd rólam ez a tanár vagy az a tanár elmondja a szüleimnek, amit mondtam neki.
Plusz, valószínűleg úgy hinné, tudják a szüleid is, akkor meg miért hívná fel őket?
ynem fog rákérdezni fogadóórán, hidd el. Képzeld el, ha minden tanítványával ilyen részletekbemenően foglalkozna. Mondom, neki van kismillió dolga és magánélete, illetve, ha tudni akarja, hogy vagy, géged kérdez meg.
De, ha biztos szeretnél lenni, amikor szólsz neki, hogy nem tudsz menni pszichológus miatt, hozzáteheted, hogy szeretnéd, ha köztetek maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!