Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kamuznátok a teszten?

Kamuznátok a teszten?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy jövőhéten kitöltetnek velünk valami tesztet a koliba. Többnyire mentális állapotot mér fel. És hat, ha valaki olyan eredményt jap, akkor elküldhetik pszichológushoz.

És igazából én kicsit tartok ettől. Mármint évek óta hálózaton, hogy menni kéne, de soha nem merem meglépni, mert tartok az új emberektől, ráadásul anyám ellenző megjegyezései se segítenek ezen. És igazából anyám véleménye volt a fő visszatartó erő. Viszont tudom, hogy ha a teszt alapján átirányítanának engem, akkor kiakadna, de nem ellenkezne, mert az nagy szégyen lenne neki. És ha elküldenének engem, hogy márpedig kell, akkor nem halogatnám tovább.

Mit gondoltok?

2021. jún. 4. 06:31
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Nem érdemes kamuzni ilyen teszteken. Válaszolj mindig őszintén, aztán lesz ami lesz. Én a katonaságnál voltam így, ki kellett ott is tölteni egy tesztet első körben a sorozásnál. Az eredményt látva át is küldtek egy komolyabb helyre, ott már több ezer kersztkérdésre kellett válaszolni hogy a kamusokat kiszűrjék. Nem is lettem soha katona, farkast nem engedtek a birkák közé.
2021. jún. 4. 07:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, és nem is érdemes, a pszichológus meg nem ciki, sőt, olyan terhelt világot élünk, hogy egyre több embernek lenne szüksége rá.
2021. jún. 4. 07:25
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha a teszt jól van megírva, akkor kimutatja a kamuzást is.
2021. jún. 4. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Ne kamuzz a teszten - főleg azért, mert aki nem szakmabeli / profi, az legtöbbször nem is tudja, hogy milyen válasz utalhat mentális problémára, csak azt hiszi. Jobb, ha őszintén válaszolsz mindenre - ha esetleg szükséged van pszichológusra, jó, ha időben kiderül. És azt kellene tudatosítanod magadban, hogy nemcsak a teljesen dilinyós embereket küldik el szakemberhez normális esetben, hanem enyhébb mentális betegségben szenvedőket is, pl. depresszió.
2021. jún. 4. 08:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem azért tartok a szakembertől, mert bolondnak tartom azokat, akik hozzá fordulnak. Sőt, szerintem sokkal könnyebb lenne a helyzeten, ha a teszt álltal lennék elküldve. Mert magamtól már pár éve halogatom.
2021. jún. 4. 09:02
 6/9 anonim ***** válasza:
MIÉRT halogatod? Mi az oka?
2021. jún. 4. 10:08
 7/9 A kérdező kommentje:
A halogatásom oka többek között az, hogy nagyon parázok az új emberektől, és ebbe a pszichológus is beletartozik. Illetve valahányszor szóba került otthon anyám jelenetet rendezett, hogy lejáratnám őt, nincs rá semmi szükség és stb. Ezért nem mertem elmenni a suliban/koliban, mert tartottam tőle, hogy értesítik anyut, hogy voltam. Viszont most mondták, hogy ha valakinek az jön ki, hogy mennie kell, akkor értesítik a szülőt, akkor is, ha 18 éven felüli. Illetve anyám az én szavaimat nem veszi komolyan, szóval kevésbé lenne rossz, ha más hívná fel a figyelmet.
2021. jún. 4. 13:00
 8/9 anonim ***** válasza:
A pszichológus ezen a fóbiádon vélhetően segít. Mondjuk lehet, hogy pszichiáter jobb lenne, nem tudom. Megertem, hogy új ember és félsz tőle, de gondolj arra, hogy nem kell félni tőle, hiszen ő is ugyanolyan ember, mint te. Na meg ha félsz, csak egyszer kell félj tőle, de ha meggyógyít, többé már nem fogsz parázni senkitől. Megéri szerintem.
2021. jún. 4. 13:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen teszteknek az a lényege, hogy többször is feltesznek ugyanolyan kérdéseket más formában. Ez alapján ki fogják szúrni, hogy kamuzol, és lehet, pont emiatt küldenek pszichológushoz.
2021. jún. 21. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!