Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Amikor megbuktatok egy tárgybó...

Amikor megbuktatok egy tárgyból egyetemen, hogyan fogadtátok el?

Figyelt kérdés
3 éve vagyok az egyetem, az egész egyetemet szétcsaltam, így hasznos tudásom nincs. Igazából belefáradtam az egészbe és semmi kedvem már végigcsinálni. Egész mostani félévben úgy lekakiltam egy tantárgyat (php programozás), ahogy valamit lelehet. Sajnos nem volt belőle órám, hanem a tanár félév elején felrakott minden anyagot és akkor tanuljunk magunktól. Én meg így hupsz, elfelejtettem, hogy létezik a tantárgy. Holnap reggel lesz belőle zh, de semmit nem tudok belőle, a legalapabb dolgokat sem. Úgy fogok belőle megbukni mint a huzat, már arra sem méltattam, hogy beszerezzek valakit, hogy megcsinálja nekem a dolgozatom pénzért cserébe, egyszerűen tudomást nem vettem az egészről. Megnéztem a próbazh-t és így "Uramatyám, ez mi". Igazából elfogadni elfogadom, de szomorú vagyok és fáj. Valószínűleg emiatt csúszok is egy évet meg lehet át is raknak fizetőssé állami támogatottságból, amit nem tudok finanszírozni. Tehát igen, szívás. Hogyan lendüljek ezen túl a legfájdalommentesebben?

2021. máj. 18. 22:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én ha a helyedben lennék, készülnék a vizsgára, akár annak az árán is, hogy akkor helyette nem sikerül egy másik vizsga, amire viszont nem épül semmi. Nem tudom, hol tanulsz, de a vizsgaidőszak sehol sem 1-2 hét és 3 lehetőség van egy félévben, szóval menni kell és csinálni. Ne a legelső időpontot válaszs, hanem egy későbbit, amire tudsz készülni. Nem értek a programozáshoz, de természetéből adódóan szerintem angol nyelven sokkal több anyagot találsz hozzá a neten, amik szerintem még jobban is magyaráznak sokszor.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, borzalmas érzés. Fontos tárgyból buktam, amire épül másik, így miután kijöttem a C vizsgáról, a villamoson elbőgtem magam. Nyílván utólag nem lehet ez ellen semmit sem tenni, meg amúgy nem a világ vége, de az biztos, hogy rossz érzés. Igazuk van itt a többi a válaszolónak, hogy nem kell ostorozni magad mert felesleges. De ha ettől jobban érzed magad, sírjál meg legyél letargikus egy napig (én a hétvégét erre szántam), de utána nézd meg, hogy mit rontottál el, mit tanultál és ez alapján mit tudsz változtatni. Én legalábbis ezt tettem és jobb lett. Ráadásul sok időm nem volt szomorkodni, mert kezdődött is a második félév és akkor az elterelte a figyelmem. Amikor meg szinte el is felejtettem az egészet, akkor pedig kiderült, hogy mégis indítanak vizsgakurzust a tantárgyból. Ez szerencse kérdése persze, mert sajnos ezt nem minden tanár teszi meg, meg ugye ha rögtön rákövetkező félévben is épül rá valami, akkor ott már tényleg csúszás van, de ez nekem akkor is olyam volt, mintha egy sziklát emeltek volna le a mellkasomról, mert tudtam, hogy akkor nem kell egy teljes évet várni, hanem pár hónap múlva megint megpróbálhatom.

Szóval ha minden kötél szakad, még rághatod a tárgyfelelősöd fülét, hogy indítson vizsgakuzust. De mondom, még ne add fel és én a helyedben amúgy a holnapi zh-ra (ha nem kötelező) el se mennék, helyette elkezdeném azokat, amiket fentebb javasoltam.

2021. máj. 20. 22:58
 12/12 anonim ***** válasza:
Áh már elmúlt a zh, most nézem a dátumot :D
2021. máj. 20. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!