A régi 90-es években, ki hogyan vészelt át egy nyári tábort, ahova nem akart elmenni?
Mert a szülei kötelezték, és áldozattipus volt.
Majd, jött a 8-9 nap szenvedés, mert bántalmazó osztálytársakkal kellett együttaludni.
Még ma is eszembe jut 40 évesen. Szörnyű volt és senki nem segített amikor bántottak.
Taborozni nem küldtek, de a nagyszülőknél nyaraltam és sokszor volt honvágyam.
Illetve tanév közben beadtak az ünnepnapokon napközive, ami halálosan unalmas volt, utáltam oda járni és ritka volt, hogy megfordult arra egy osztálytárs.
12, mert nem vagy határozott. Te vagy az a fajta ember, aki maga köré vonzza az embereket, majd jól beléjük lök egyet, amikor elege lesz.
Szerintem húzz egy határvonalat, ameddig megközelíthetnek és így nem vonzod be a problémásokat.
Illetve nem "kell" istápolnod a bántalmazottakat, nem is "kellett", ez annak a dolga, aki szívből szereti csinálni és nem gondolja őket lúzernek meg nyominak. :)
Engem egyenesen Svájcba küldtek, pedig qvára nem akartam menni. Rakat vadidegen gyerek, vegyes korcsoport.
Túléltem, mert mit lehetett tenni, a bolygó forgott tovább... Csendben meghúztam magam, aztán kész.
Kilenc éves voltam, amikor otthon közölték, hogy ezen a nyáron én bizony táborba megyek. Akkor azt hittem, hogy büntetés, és kipaterolnak otthonról, ezért kivertem a hisztit, hogy én bizony nem megyek. De menni kellett, aztán ott meg kiderült, hogy tökjó tábor volt, jó programok, és a táborvezetőt nem erőltették, hgy márpedig nekem kötelező barátokoznom meg vegyek részt mindenáron a programokban, engedték, hogy nem, ha nem akarok, szóval nekem jól jött ki. Nagyon visszahúzódó, csendes gyerek voltam idegenek között, csak otthon hangos. A követező nyáron már direkt kértem. Ez 1995-ben volt. Senkinek sem volt telefonja, ha nagyon fontos volt, akkor a táborvezetői irodából, ami lenn volt a faluban, haza lehetett telefonálni, de én nem akartam. Mindennap volt szabadfoglalkozás, akkor a többi gyerekkel lementünk a faluba képeslapot meg üdítőt venni, amit ott helyben kellett meginni, mert a boltos visszakérte az üveget. Ha jól emlékszem, kóla volt meg Schweppes, én meg otthon ilyeneket nem ittam, szóval ez a része nagyon megmaradt.
Amúgy itt is vegyes korcsoport volt, a legkisebbek 8, a legnagyobbak 13 évesek voltak, én tőlük meg irtóra féltem, mert az iskolában mindig ijesztgettek minket a nagyok. Viszont itt voltak más iskolából is, szóval lehetett tiszta lappal kezdeni.
Nekem nincsenek emlékeim olyanról, hogy bárkit szekáltak volna a táborban, az iskolában igen, de a táborban nem. Asszem négyszer voltam. Egyedül a mese hiányzott, amit minden vasárnap délután néztem, de anyuék felvették videóra, így igazából nem maradtam le róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!