Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Aki már végzett, mi volt a...

Aki már végzett, mi volt a legrosszabb élményed/élményeid az iskolával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2021. febr. 16. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

-Matektanárom, egyben ofőm beszólása. Épp érettségire gyakoroltunk és olyanba kezdtünk bele, ami sosem ment. Engem szólított fel elsőnek, mire fülig vörösödve elmondtam, hogy nem tudom. A hölgyi nagyon hangulatember, így a következő pillanatban lekapta a szemüvegét, levágta az asztalra és perceken át kiabálva papolt, hogy hogy nem lehet ezt tudni. Logaritmus volt egyébként:) Bármennyit gyakoroltam, egyszerűen sosem ment, de mindig próbálkoztam, csak nem sok sikerrel.. A végén lenyugodott, és mosolyogva a szemembe nézett és közölte, hogy "teljes szívéből kívánja, hogy legyen ezzel a feladattal tele az érettségi".

-"Jó tanulóság". Világéletemben jó tanuló voltam, de emiatt megbélyegeztek. Ha mondtam, hogy "ezt most nem tudom", rögtön záporoztak a megjegyzések mindenhonnan, hogy "jaj, ugyan már, TE úgyis tudod!". Ha pedig becsúszott egy rosszabb jegy, akkor utána aznap mindenki arról sugdolózott, erről ment a pletyka, volt, hogy ki is nevettek.

-Hagytam magam kihasználni. A többiek sosem dolgoztak pár órán, viszont ha dolgozat, komolyabb házi volt, előző nap sorra írogattak rám és jegyzeteket, házikat kértek. Csoportban is állandóan bejelölgettek ( @ ), hogy küldjem már át. Abba bele sem gondoltak, hogy haza sem értem még. Amikor már otthon voltam és láttam, hogy 10+ ember írt a doli miatt, azt hittem ott sírom el magam. Hihetetlen módon hagytam, hogy kihasználjanak, és ők ott ültek mosolyogva, hogy 5-t kaptak, 0 tanulással, mert minden benne volt a jegyzeteimben. A végére annyira elbízták magukat, hogy megköszönni sem bírták, és egyszer hallottam, amint valaki azt mondja, hogy "mégis minek? majd ő (én) úgyis beküldi. majd megcsinál helyettünk mindent." És még mondta tovább, de a lényege az volt, hogy emberszámba se nagyon vett az illető, csak egy drága szolga voltam, aki úgyis összekapar neki mindent. Meg sem merném számolni hányszor mondtam másnak tollba a dolgozatát, hányszor húztam ki őket a csávából.. a végén a "legjobb barátnőm" is beállt a sorba és ő is elvárta, hogy az ő dogáját írjam a sajátom helyett. Amikor a sajátommal mertem foglalkozni és nem az övékkel, még nekik állt feljebb. Egyszer majdnem 1 lett a tézém amiatt a lány miatt, mert szabályosan rájött a hiszti, hogy nem írtam meg az övét. Amikor meg a sarkamra álltam, megmondtam, hogy ennyi volt még én lettem a rossz.. jó pár példa volt arra, hogy a tanár megkérdezte, hogy ki akar felelni, és az én nevemet mondták be többen teljesen hangosan. Én meg úgy éreztem magam, mint akit gyomorszájon vágtak..

-Éveket pazaroltam egy olyan legjobb barátnőre, aki inkább ellenség volt. Beszólogatott, versengett, nem akarta, hogy mással barátkozzak/szóba álljak. Nem örült a sikereimnek, irigy volt és még sorolhatnám.. csak kár, hogy ezekre a tulajdonságaira későn derült fény, mert elég rendesen meg tudtam volna magam kímélni ettől-attól.

( elnézést kérek a válasz terjedelme miatt, nem gondoltam volna, hogy ennyi sérelmem volt.. :c )

2021. febr. 16. 18:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Online oktatás.
2021. jún. 23. 00:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Otthoni teljesítménykényszer, üvöltözés, verés már egy hármas dolgozatjegy miatt is, ill. hogy túlféltettek, soha sehova nem engedtek el, semmit nem akartak megengedni, és emiatt ha nem is közösítettek ki, mert annyira nem voltak rossz fejek az osztálytársaim, de furán néztek rám, nem voltak igazán barátaim.
2021. aug. 18. 21:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyámnál a válása után bepróbálkozott a német /töri tanárom. Felpofozta, minden félévi, év végi vizsgán megbuktam. Külön tanárhoz jártam, pótvizsgán átengedett, de a következő évben kezdődött elölről. Németországban kiránduláson én tudtam sört rendelni, meg beszélni bárkivel, év végén bukta. Más tárgyakból 3-4. Öt év szenvedés után átmentem egy másik suliba, és sok évre rá mondta el édesanyám a valódi okot. Ennek 25 éve, a mai napig átmennénk a tanár úr fején az autómmal. 2x.
2021. szept. 15. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!