Akik nyafognak, hogy nem akarnak jelenléti oktatást (mert tök jó a digitális) miért nem hagyják ott a sulit és keresnek valami munkát?
Én igazából az egyetemistáknál nem értem ezt, mégis rengeteg nappali tagozatos egyetemistát (legfőképpen a saját szaktársaimat) hallok "nyafogni", hogy csak vissza ne hozzák a jelenléti oktatást... Megértem persze, hogy valakinek most tetszik a digitális oktatás, mert pl. költséghatékonyabb (ha nem fizet kollégiumot/albérletet) vagy több ideje maradhat magára/tanulni/dolgozni stb., oké, megértem. Viszont azt nem értem, hogy miért kell annyira kapálózni a jelenléti oktatás ellen, mikor az egyetem elviekben a saját döntésed. Számomra ezért érthetetlen ez, mert az egyetem már tényleg nem kötelező és elviekben mindenki saját akaratából van ott, mindenki magának választ egy szakot, ami elviekben érdekli és szeretné elvégezni. Ráadásul sok egyetemi szakon van levelező tagozat, speciális esetben kérhetsz akár egyéni tanrendet is vagy egy kis kompromisszumot kötve "bűvészkedhetsz" a tárgyaiddal (pl. kevesebbet veszel fel egy félévben, és egy-két félévvel többet szánsz az egyetemre). Úgyhogy itt tényleg nem értem, hogy akinek az a problémája, hogy be kell járni az egyetemre, milyen unalmas pár óra, nincsen ideje mellette dolgozni stb., az miért csinálja egyáltalán, vagy legalábbis miért nappali tagozaton. Nem értem.
Én személy szerint pont a digitális oktatást nem szeretem. Jelenleg passzív féléven vagyok, mert semmi értelmét nem láttam annak, ami digitális oktatás címén történik.
13! Te tényleg egyetemre jársz?
Ne mondd már :D Akkor értenéd miért butaság amit írtál.
Én munka mellett örülök a távollétinek. Az egyetem nem kötelező, de csak ez a szak érdekelt, szívesen csinálom. Viszont dolgoznom meg muszáj. Ha választhatnék, nyilván a munkát dobnám, csak ez ugye nem opció. Így ugyanazt a tudást adják át online is, és még élni is marad időm.
Mesterszak, sem levelező, sem bűvészkedni nem tudok, a 12 kredit szabadon választhatón kívül fix órarend van, hétfőtől-péntekig egy nap kivételével, mikor délben végzek minden nap négyig-ötig. Szóval ja. Nehéz. Az meg ugye vicc volt, hogy pazaroljam az állami féléveimet arra, hogy csak a tárgyak egy részét veszem fel? Bocs, nincs annyi pénzem (sem időm). Nem azért dolgozok, hogy aztán a végén kifussak az ingyen félévekből és fizetnem kelljen. A legnehezebb tárgyak meg általában a ráépülősek, így az nem egy-két félév csúszás lenne.
Persze nyilván én ezt vállaltam, ha jelenléti lesz, akkor jelenléti lesz. De azért engedtessék már meg, hogy örüljek az online oktatásnak amíg van.
13
Szerintem jó amit írtál, egyetemen is van levelező szóval érthetetlen hogy ők miért nem akarnak jelenlétit (ami ugye már saját választás).
Tudjátok ti, hogy hogy megy a levelező?
Nem, mert akkor nem hajtogatnátok ezt a hülyeséget :D
Levelezőre is be kell járni, ti megmondó emberek :D Arról nem is beszélve, hogy más jogok illetnek ha nappalis vagy, mint ha levelezős lennél...
Egyáltalán mit fáj nektek, hogy másnak más tetszik, mint nektek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!