Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik nyafognak, hogy nem...

Akik nyafognak, hogy nem akarnak jelenléti oktatást (mert tök jó a digitális) miért nem hagyják ott a sulit és keresnek valami munkát?

Figyelt kérdés
Mert 16 éves kor után nem kötelező sem a suliba járás, sem az érettségi!
2021. febr. 14. 23:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
Semmi köze egymáshoz a kettőnek! Sőt, nagyobb az esély arra, hogy a munka keresés folyományaként olyan helyen foglalkoztatnák az illetőt, ahová be kell járni, - tehát dupla hülyeséget "kérdeztél".
2021. febr. 15. 08:29
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
Te nyafogsz folyamatosan kérdező napi 5 iskolás kérdéssel december óta... :D
2021. febr. 15. 09:29
 13/26 anonim ***** válasza:
23%

Én igazából az egyetemistáknál nem értem ezt, mégis rengeteg nappali tagozatos egyetemistát (legfőképpen a saját szaktársaimat) hallok "nyafogni", hogy csak vissza ne hozzák a jelenléti oktatást... Megértem persze, hogy valakinek most tetszik a digitális oktatás, mert pl. költséghatékonyabb (ha nem fizet kollégiumot/albérletet) vagy több ideje maradhat magára/tanulni/dolgozni stb., oké, megértem. Viszont azt nem értem, hogy miért kell annyira kapálózni a jelenléti oktatás ellen, mikor az egyetem elviekben a saját döntésed. Számomra ezért érthetetlen ez, mert az egyetem már tényleg nem kötelező és elviekben mindenki saját akaratából van ott, mindenki magának választ egy szakot, ami elviekben érdekli és szeretné elvégezni. Ráadásul sok egyetemi szakon van levelező tagozat, speciális esetben kérhetsz akár egyéni tanrendet is vagy egy kis kompromisszumot kötve "bűvészkedhetsz" a tárgyaiddal (pl. kevesebbet veszel fel egy félévben, és egy-két félévvel többet szánsz az egyetemre). Úgyhogy itt tényleg nem értem, hogy akinek az a problémája, hogy be kell járni az egyetemre, milyen unalmas pár óra, nincsen ideje mellette dolgozni stb., az miért csinálja egyáltalán, vagy legalábbis miért nappali tagozaton. Nem értem.

Én személy szerint pont a digitális oktatást nem szeretem. Jelenleg passzív féléven vagyok, mert semmi értelmét nem láttam annak, ami digitális oktatás címén történik.

2021. febr. 15. 10:39
 14/26 anonim ***** válasza:
64%

13! Te tényleg egyetemre jársz?

Ne mondd már :D Akkor értenéd miért butaság amit írtál.

2021. febr. 15. 11:57
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

Én munka mellett örülök a távollétinek. Az egyetem nem kötelező, de csak ez a szak érdekelt, szívesen csinálom. Viszont dolgoznom meg muszáj. Ha választhatnék, nyilván a munkát dobnám, csak ez ugye nem opció. Így ugyanazt a tudást adják át online is, és még élni is marad időm.

Mesterszak, sem levelező, sem bűvészkedni nem tudok, a 12 kredit szabadon választhatón kívül fix órarend van, hétfőtől-péntekig egy nap kivételével, mikor délben végzek minden nap négyig-ötig. Szóval ja. Nehéz. Az meg ugye vicc volt, hogy pazaroljam az állami féléveimet arra, hogy csak a tárgyak egy részét veszem fel? Bocs, nincs annyi pénzem (sem időm). Nem azért dolgozok, hogy aztán a végén kifussak az ingyen félévekből és fizetnem kelljen. A legnehezebb tárgyak meg általában a ráépülősek, így az nem egy-két félév csúszás lenne.

Persze nyilván én ezt vállaltam, ha jelenléti lesz, akkor jelenléti lesz. De azért engedtessék már meg, hogy örüljek az online oktatásnak amíg van.

2021. febr. 15. 11:59
 16/26 A kérdező kommentje:

13

Szerintem jó amit írtál, egyetemen is van levelező szóval érthetetlen hogy ők miért nem akarnak jelenlétit (ami ugye már saját választás).

2021. febr. 15. 12:13
 17/26 anonim ***** válasza:
33%
14-es Egyetemre járok és szerintem semmi butaság nincsen abban, amit írtam...
2021. febr. 15. 12:17
 18/26 anonim ***** válasza:
76%

Tudjátok ti, hogy hogy megy a levelező?

Nem, mert akkor nem hajtogatnátok ezt a hülyeséget :D

Levelezőre is be kell járni, ti megmondó emberek :D Arról nem is beszélve, hogy más jogok illetnek ha nappalis vagy, mint ha levelezős lennél...

Egyáltalán mit fáj nektek, hogy másnak más tetszik, mint nektek?

2021. febr. 15. 12:22
 19/26 anonim ***** válasza:
38%
15-ös Én nem azt mondtam, hogy ne lehetne előnye a digitális oktatásnak és ne lehetne neki örülni, mert igenis sokak számára lehet. Én azt nem értem, hogy miért van annyi "nyafogás" a jelenléti oktatás ellen, mert rengeteg ember nem szimplán "örül a digitális oktatásnak", hanem tényleg kézzel lábbal tiltakozik a jelenléti oktatás ellen. Én ezt nem értem. Amikor az az "alap" vagy "normális" rendszer és az egyetemre való jelentkezéskor vállalod, hogy nappali tagozatos egyetemistaként akár minden nap be kell majd járnod az egyetemre, végig kell ülnöd a legunalmasabb és leghaszontalanabb előadást is, nem tudsz főállásban dolgozni, meg kell oldanod valamilyen formában a lakhatásodat is stb. Ez mindenkinek a saját döntése és, ha pl. neki ez sok, nem tetszik, nem elégedett vele, számára nem fér bele, nem engedheti meg magának stb., akkor ennek megfelelően tud mérlegelni, kompromisszumokat keresni vagy más megoldást találni. Én is egyetemre járok (nappali tagozatra) és pontosan tisztában vagyok vele, hogy ez mivel jár, mert pl. a legtöbb félévben nekem is hétfőtől péntekig órám van, a legtöbb tárgyamra óráról órára készülnöm kell, nálunk az összes előadás is katalógusos stb., nem a levegőbe beszélek (ahogyan azt sem csak úgy hasra ütés alapján mondtam, hogy pl. végezd el az egyetemet több félév alatt, mert nem egy ilyen embert ismerek és még olyan tanárom is volt, aki ezt javasolta, mert szerinte úgy több lehetőséged van mellette pl. szakmai tapasztalatot szerezni, kapcsolati hálót építeni, külföldi programokban részt venni, tudományos tevékenységet folytatni.... mindeközben egy szóval nem mondtam, hogy TE vegyél fel kevesebb tárgyat és húzd el az egyetemet, csak ez is lehet egy megoldás az embernek). Viszont ez van, nem lehet vele mit csinálni és ezt vállaltam, mert el szerettem volna végezni ezt a szakot. Lehet valaki elégedetlen, lehet panaszkodni, örülhet valaki a digitális oktatásnak is stb., de végső soron a saját döntése, hogy mit csinál és emiatt nem értem azt, aki tényleg szenvedésnek éli meg azt, hogy pl. be kell menni az egyetemre.
2021. febr. 15. 12:33
 20/26 anonim ***** válasza:
44%
18-as Igen, levelező képzés esetében is be kell járni, de mégsem köt le annyira mint egy nappali képzés. Ez egy lehetőség azoknak, akik számára nem megoldható, hogy mondjuk napi szinten órákra járjanak, mert mondjuk dolgoznak, gyereket nevelnek vagy bármi egyéb kötelezettségük van. Az pedig, hogy más jogok illetnek meg... persze, de erre is csak azt lehet mondani, hogy "ez van, valamit valamiért". Mindenki tud mérlegelni és el tudja dönteni, hogy számára melyik lenne a jobb megoldás. Engem pedig nem zavar, ha valaki mást talál kedvezőnek, kényelmesnek, hasznosnak, jónak stb., ez természetes és ezzel a világon semmi bajom nincsen. Engem csak az zavar amikor egyesek úgy állítják be a jelenléti oktatást mintha az egy ördögtől való, lehetetlen, kínzó, förtelmes, pokoli dolog lenne és örökre el kellene törölni a Föld felszínéről, és a digitális oktatás pedig egyértelműen maga a csoda, az isteni megváltás... valamint bizonyos esetekben szimplán nem értem azokat az indulatokat, amik a "fúj, jelenléti oktatás" vélemények mögött vannak.
2021. febr. 15. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!